Hello Sailor! Beatrix houdt het roer recht

Niemand die aan boord zo lekker bazig kan kijken als de prinses.

Lees ook

Is prinses Beatrix de coolste tachtiger ooit? Er zijn vast wel meer krasse supersenioren, maar als rolmodel mag ze er zijn.

Ga maar na: prachtig hoofd dat een denkbeeldige vinger opsteekt naar het heilloze nastreven van een eeuwige jeugd. Maar wél lipstick en oogschaduw, want ze blijft een dame. Ook als ze in de motregen een vlootschouw afneemt op haar eigen Lemsteraak.

Waar ze zelf aan het roer staat, want het is toevallig wel háár schip, dankuwel. En of de gasten aan boord misschien ook even wat kunnen doen, qua touwen: heerlijk.

Beatrix woonde in Lelystad en Biddinghuizen de viering bij van 100 jaar Zuiderzeewet. De wet uit 1918 legde de basis voor de ontwikkeling van Nederland als waterland. Die leidde onder andere tot inpoldering van de Wieringermeer en de afsluiting van de Zuiderzee met de Afsluitdijk.

Nou, vooruit, de man in het uniform mag ook even iets vasthouden qua besturing. Maar niet te lang, anders stuurt ze haar draeck op hem af #gameofthrones #originalmotherofdragons. 

In Biddinghuizen werd de Flevowand onthuld, die de geschiedenis van de Zuiderzee verbeeldt op doek. Vrijwilligers uit het dorp hebben gezamenlijk dertigduizend uur gewerkt aan het 60 meter lange kleed, waar geborduurde historische scenes op staan. Beatrix was hierbij nog volledig in haar royal uniform. 

Ze had echter een extra setje kleding bij zich (andere oorbellen incluis, mevrouw is van de details!) voor het volgende programmaonderdeel. In de Bataviahaven in Lelystad verzamelde zich een grote vloot van historische schepen die een relatie hebben met de geschiedenis van de Zuiderzee, de inpoldering en het huidige IJsselmeer. Prinses Beatrix nam daar met de Groene Draeck een vlootschouw af.

Ze had duidelijk een leuke dag en haar Draeck ook.

 

Foto's © Patrick van Katwijk / ANP

Laatste nieuws

Zie ook