Zomers! 10 x prinsessen in de Griekse godinnenlook

Bij een one-shoulder dress is het zaak dat de ándere schouder daadwerkelijk te zien is.

Lees ook

Een jurk met één schouder staat zomers en sexy, maar is verder toch koninklijk kuis. Deze koninklijke hoogheden doen even voor hoe je de look draagt.

Mary

One-shoulder is een favoriet model van kroonprinses Mary van Denemarken. Deze beige is van Stella McCartney.  

In het roze, van David Andersen.

En in het groen, vermoedelijk van Jesper Høvring.

Sirivannavari

Prinses Sirivannavari van Thailand combineert hier de one-shoulder look slim met sari-vibes.

Charlene

Modelletje zoutpilaar in strak wit van Stella McCartney (met ter compensatie een enorme pofmouw – humor en lef heeft Hare Doorluchtige Hoogheid wel). Zeer statig en cool. Man met witte sportschoenen volgende keer thuislaten, prins of niet.

Máxima

Koning Máxima is dol op jurken (en jumpsuits) met één schouder, maar verlaat het pand niet zonder een stola of shawl voor het geval extra dekking gewenst is: ze is op álles voorbereid. Dit beeldje is van Taminiau.  

Vooruit nog eentje. Omdat die ene blote schouder hier zo hilarisch wordt gecompenseerd door de enorme volants van Lanvin.  

Beatrice

Vrijwel elke vrouw heeft beeldschone schouders. Het is typisch een zone om mee te pronken. En dat doe je bij een one-shoulder dress dus niet door prompt al je haar voor al dat moois te hangen. You gotta own it, Bea!

Kate

Zo kan het ook: hertogin Kate heeft heur haar los, maar wel een beetje naar achteren gestoken, zodat haar schouder te zien is én de mooie Griekse lijnen van haar Jenny Packham-jurk.

Mathilde

Wonderschoon plooi- en vouwwerk van Armani, ingetogen kleur, toch een vleugje sexappeal en meer dan genoeg ruimte om zowel de beeldige sleutelbeenderen als de diamanten te etaleren. Well played, Majesteit.  

En als bewijs dat de Belgische koningin echt weet hoe ze de one-shoulder-look moet dragen nog eentje: groot gala, toch licht en vrolijk, prachtig.

Märtha Louise

Prinses Märtha Louise kwam vermomd als discobal naar het huwelijk van prins Guillaume en prinses Stephanie van Luxemburg. One-shoulder, toch een beetje lomp door de lelijke afwerking…

…en op een of andere manier fraaier aan de achterkant (nooit een goed teken bij een ontwerp…).

Letizia 

Een van de betere one-shoulder ontwerpen: Letizia van Spanje, in een japon in Griekse stijl, voor de Griekse bruiloft van prins Nikolaos en Tatiana Blatnik. 

Victoria

Hier zie je bij de Zweedse kroonprinses dat een vloeiende one-shoulder lijn meer flatteert, om je inner Griekse godin naar boven te halen. Bij gebrek aan een tiara: draag bloemen in je haar, het is bijna midzomer! 

 

Foto's © Getty Images, BSR Agency

Laatste nieuws

Zie ook