Máxima & de Appeltjes van Oranje

Welke variantie op oranje / goud / abrikoos / sinaasappel zal Hare Majesteit dit jaar eens uit de kast trekken?

Lees ook

Het klinkt als een leuke naam voor een band en het is een klusje dat het hart van de koningin heeft.

Appeltjes van Oranje uitreiken behoorde tot een van de eerste officiële dingen die Máxima deed als kroonprinses. Ze is, samen met Willem-Alexander, respectievelijk beschermvrouw en beschermheer van het Oranje Fonds, dat ze cadeau kregen bij hun huwelijk. Met het fonds worden sociale goede doelen in heel Nederland gesteund. Even lekker terugblikken: ze is niet eens zo gek veel veranderd in zestien jaar!  

2003

2004

2005

2006

Met de Appeltjes van Oranje bekroont het Oranje Fonds jaarlijks sociale initiatieven die op succesvolle wijze groepen mensen verbinden en anderen inspireren. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds. In lustrumjaren reikt de koning de prijzen uit, koningin Máxima doet het de andere jaren. De Appeltjes van Oranje worden dit jaar voor de zestiende keer uitgereikt.

2008

2009

2010

2011

2012

Toen de Appeltjes van Oranje voor de 10de keer werden uitgereikt, deed Willem-Alexander dat, bijgestaan door zijn lieftallige assistente die zich dit lievelingsklusje niet zomaar laat afpakken. Het was tevens hun laatste keer als kroonprins en kroonprinses.

2013

2014

2015

2016

2017

2018 

De prijzen zijn dit jaar toegekend aan drie initiatieven van ‘jonge en sociale ondernemers’. De winnaars zijn Buddy to Buddy uit Zutphen, Yets Foundation uit Vlaardingen en de Excel Arts Academy uit Curaçao. Koning Willem-Alexander en prinses Beatrix waren er ook gezellig bij. 

De prijs bestaat uit een bronzen beeldje en een geldbedrag van 15.000 euro. 

Inspecteur Droogendijk kan je het verschil uitleggen tussen 'ruches' en de 'volants' van deze beeldige, beeldige jurk. Wij zijn gewoon al zielsgelukkig een keer geen zandkleuren te zien.

En fashion illustrator Linda Zoon was ook overduidelijk geïnspireerd door deze blauwe beauty.

Om het helemaal all in the family te houden is het beeldje ontworpen door prinses Beatrix. 

 

Foto's © ANP

Laatste nieuws

Zie ook