Koning ontvangt president Duitsland, Máxima schuift aan

Den Bosch - Den Haag in recordtempo, de koningin krijgt het voor elkaar.

Lees ook

Koning Willem-Alexander heeft bondspresident Steinmeier en zijn echtgenote Elke Büdenbender ontvangen met een welkomstceremonie op Paleis Noordeinde in Den Haag.

Dat ging zoals gebruikelijk met het nodige vlagvertoon, compleet met inspectie van de wacht en vaandel, wat zo'n ontvangst toch net even wat meer glans geeft dan een handdruk en een kiekje. 

If you've got it, flaunt it, zeggen we dan. 

Normaal gesproken gesproken staat dan ook Máxima weer eens het volkslied te zingen, maar die had even andere dingen te doen, in Den Bosch.

Het is onbekend hoe pijnlijk vroeg de koningin vanmorgen heur haar heeft laten opsteken. Maar het moet vroeg zijn geweest, want ze verscheen beeldig gekapt in Den Bosch, om bij de lunch al even beeldig alsnog aan te schuiven in Noordeinde. Haar blouse is van Natan, volgens Modekoningin Máxima.

Het bezoek draait vooral om goede burendiplomatie en om de toekomst van Europa en de politiek maatschappelijke ontwikkelingen in Nederland en Duitsland, waaronder migratie.

Ook ondertekenen de minister-president en de bondspresident het Westereemsverdrag. Hierin zijn bevoegdheden vastgelegd tussen Nederland en Duitsland met betrekking tot het gebied ten noorden van de Eemsmonding. Premier Rutte biedt de bondspresident later een werkdiner aan in het Catshuis, daar zullen de Oranjes niet bij zijn. Hoe dan ook: de royal knot mag er zijn. 

 

Foto's © Patrick van Katwijk / ANP

Laatste nieuws

Zie ook