Column Ella: Voor alle duidelijkheid, je bent geen vriendin van me

Journaliste en society-watcher Ella Vermeulen becommentarieert de wereld van Hollywood en omstreken.

Lees ook

Journaliste en society-watcher Ella Vermeulen becommentarieert de wereld van Hollywood en omstreken.

Heks in the City

De paar keer dat ik Kim Cattrall interviewde, was ze altijd geestig, een beetje Brits snobby en heerlijk zichzelf. Dat laatste leidde ertoe dat iedereen heeft kunnen meegenieten van haar groeiende vete met Sarah Jessica Parker (SJP) die in hun serie ‘Sex and the city’ (SATC) steeds meer macht, tekst en schermtijd naar zich toe trok en van Kims ‘Samantha’ steeds meer een karikatuur maakte. Kristin Davis (Charlotte) en Cynthia Nixon (Miranda) dachten aan hun bankrekening en lieten het maar zo, Kim en SJP grimlachten zich door het laatste seizoen heen.

Er volgde nog een matige film en, omdat SJP na SATC toch geen fashionista / filmster bleek te zijn, ook nog een erbarmelijke sequel om de formule totaal uit te melken. Kim redde wat er nog over was van SATC door te weigeren mee te werken aan een derde film. En zonder sexy Samantha geen SATC. SJP kroop direct in de slachtofferrol en gaf Kim openlijk de schuld van het feit dat ze ‘de fans en het team in de steek liet’ (lees: SJP niet nóg rijker wilde maken), om haar zo te chanteren alsnog mee te doen. De brouille werd uitgevochten in de media waarbij SJP Kim steeds bekommerd lispelend onder de bus gooide als grote saboteur en hebzuchtig monster. Maar toen werd Kims broer vermist en later dood gevonden. En reageerde SJP op haar socials: ‘Liefste Kim, mijn liefde en condoleances voor jou en de jouwen en zegen voor je  geliefde broer.’ Het was zo schaamteloos opportunistisch, dat Kim online liet weten ‘niet op jouw liefde en steun te wachten in deze tragische tijden’ en SJP zwart op wit ‘hypocriet’ noemde. “Voor alle duidelijkheid: je hoort niet bij mijn familie, je bent geen vriendin van me. Dus exploiteer ons verdriet niet om je imago als ‘aardig meisje’ te herstellen.”

Damn. SJP is sindsdien muisstil. Haar hoop om eventueel als trio verder te gaan, is de grond ingeslagen nu Cynthia Nixon een gooi doet naar het gouverneurschap van New York en al haar tijd nodig heeft om campagne te voeren. Er kon in ieder geval geen spontane steunbetuiging van af, wat niet erg sympathiek overkwam en schuurde met SJP’s eerdere opmerkingen over het empoweren van vrouwen. Kim daarentegen liet weten ‘dat ik het recht van voormalige collega’s om hun eigen carrièrekeuzes te maken steun en respecteer’. Wat tegelijk een goddelijk damesachtige opsteker voor Cynthia was en een al even damesachtige opgestoken middelvinger naar SJP’s gekonkel. Het is Sarah Jessica Parker gelukt om Kim op vele manieren af te schilderen als de kwaaie genius, maar ik heb zo mijn eigen ideeën over wie de Heks in de City is.  

Laatste nieuws

Zie ook