Moet je heen: hét wijnpretpark van Frankrijk

Wijn, wijn en nog eens wijn.

Bestel maar alvast een lokale taxi daar in de Franse Bordeaux, want hier wil je als wijnliefhebber gegarandeerd heen. Bij 'La Cité Du Vin' vind je namelijk een breed scala aan Sauvignons, Merlots en Pinot noirs, waarvan je maar al te graag een glaasje naar binnen slurpt. 

Het verbaast ons eigenlijk niet dat juist hét land van de wijn haar deuren van haar eigen wijnpretpark geopend heeft. Het pretpark, gelegen in het Franse Bordeaux, mocht vorig jaar al 445.000 bezoekers verwelkomen, en ook dit jaar zullen hoogstwaarschijnlijk weer veel wijnliefhebbers naar de Franse stad afreizen.

Gigantisch karaf

Het bevindt zich in een gebouw van 13.350 vierkante meter in een vorm van een gigantisch karaf, en is gevuld met verschillende tentoonstellingen over – je raadt het al – verschillende soorten wijn. De bouw van het pretpark voor volwassenen duurde overigens maar liefst drie jaar, maar heeft zijn verwachtingen inmiddels meer dan waar gemaakt.

Fijne kneepjes van het vak

Het hart van het interactieve pretpark bevindt zich in de thema-ruimtes, die de bezoeker een samenvatting geeft over de beste wijngaarden van de hele wereld, de ontwikkeling van wijnstokken, de fijne kneepjes van het vak, de nuances van het proeven en het drinken ervan, én de historische presentaties over het vervoer van het drankje.

Ook is er een heuse wijnbibliotheek met vele interessante boeken én, ook niet geheel onbelangrijk, is er een proefruimte met panoramisch uitzicht op de stad Bordeaux. Wat wil je nog meer?

Een kaartje voor het pretpark kost slechts 20 euro en is hier te bestellen.

LEES OOK: Zo zorg je ervoor dat de borrel binnen een mum van tijd gekoeld is

 

BRON: BUSTLE BEELD: ISTOCK

Laatste nieuws