Is Hassan (15) de hardst werkende kroonprins ter wereld?

In tegenstelling tot andere royal pubers is Hassan van Marokko al bedreven in het inspecteren van de wacht.

Lees ook

Waar alle andere koningshuizen hun royal pubers zo veel mogelijk in de luwte houden, gaat het er in Marokko heel anders aan toe: kroonprins Hassan heeft al heel wat wachten geïnspecteerd.  

Vandaag wordt hij vijftien jaar, kroonprins Hassan van Marokko. En hij zal best normale interesses – muziek, vrienden, gamen, sport, meisjes – hebben. Maar het beeld dat het koningshuis van hem schetst is toch dat van een bloedserieuze jongeman die erg veel tijd met oudere mannen moet doorbrengen.

Hassan is iets jonger dan kroonprinses Elisabeth van België (16) die sporadisch eens in beeld komt en na de zomer naar een kostschool in Engeland gaat, voor optimale privacy. En hij is iets ouder dan kroonprinses Amalia die afgezien van Koningsdag en af en toe een fotomoment gewoon naar school en naar de hockey gaat, maar verder nog niet wordt lastig gevallen met officiële ontvangsten of de opening van een landbouwbeurs.

Of het voorzitten van een diner met voormalige presidenten van Frankrijk.

Dus is het best bijzonder dat de kroonprins in december zijn vader vergezelde op een officieel bezoek aan Frankrijk, inclusief een ontmoeting met de Macrons.

In juli zat hij naast zijn vader toen die een tv-toespraak opnam. De man rechts is de broer van de koning en Hassans oom, prins Rachid.

In 2015 was hij er trouwens ook al bij, dertien jaar oud. Kroonprins van Marokko zijn is duidelijk niet voor watjes.

En in augustus 2017 draaide hij mee bij het bezoek van koning Salman van Saoedi-Arabië. Toen was hij dus nog maar veertien.

Recent reikte hij een voetbalprijs uit…

…droeg hij een soort uniform…   

En oefende hij zijn royal wuif.

Gelukkig lijkt hij ook nog over iets van een privéleven te beschikken…

… en pakt hij ook bij officiële verplichtingen graag zijn momentje. Van harte, Hassan!

 

Laatste nieuws

Zie ook