Zal het klikken tussen prins Harry en zijn schoonvader?

Bizar, pas enkele dagen voor de Royal Wedding ziet prins Harry ziet zijn schoonvader voor het eerst.

Lees ook

Bijzonder is het wel, om je schoonvader pas een paar dagen voor je jawoord te ontmoeten. Maar toch zal het zo gaan, tussen prins Harry en Thomas Markle Sr. (73)

Thomas, de vader van Meghan vliegt krap een week voor de Royal Wedding van Rosarito, het Mexicaanse kustplaatsje waar hij woont, naar Engeland om kennis te maken met de schoonfamilie van zijn dochter. Harry en Thomas hebben elkaar tot nu toe alleen een paar keer telefonisch gesproken, de prins vroeg zo onder andere om haar hand.

Meghan's moeder Doria Ragland (61, hier links) kent Harry ook niet heel goed, maar heeft hij in ieder geval een paar keer persoonlijk ontmoet. Hij omschreef haar als 'een geweldige vrouw' wat altijd verstandig is als aanstaande schoonzoon. Zowel Doria als Thomas zijn het toppunt van discreet geweest over de romance van hun dochter, dit in tegenstelling tot Meghans halfbroer en -zus.

Thomas is dus nog grotendeels een onbekende voor Harry en de vraag is natuurlijk of de mannen elkaar iets te vertellen hebben. Want voor Markle zal het best prettig zijn om enige bekendheid met zijn schoonzoon te hebben, als hij de Queen, prins Philip, prins Charles, hertogin Camilla en prins William en hertogin Kate ontmoet bij een familiediner vooraf. Voor een beetje soepele conversatie lijkt het nu al een zegen dat prins Charles kan praten als Brugman. 

Meghan is natuurlijk een gemeenschappelijk onderwerp waar ze over uit kunnen wijden. Verder is het even zoeken, want wat is vader Markle nu voor een man? Hij is lang en fors, heeft twee broers, Frederick (een bisschop in Florida) en Michael. Hij kampt met wat oudere mannen-kwaaltjes en hinkt een beetje, maar het is niets wat hem ervan weerhoudt om naar Engeland te komen.

Problematischer lijkt zijn weerzin tegen overhemden en dassen, al zal hij voor de bruiloft van zijn dochter best een uitzondering willen maken. Zo te zien heeft hij zich inmiddels een pak laten aanmeten.

En is hij echt klaar voor zijn rol op de 19de. Ooit was Thomas best een feestbeest, tegenwoordig leidt hij in Mexico een rustig (lees: teruggetrokken) bestaan. Afgaand op de inkopen waarmee hij is gefilmd, houdt hij van Heineken en rookt hij.

Markle heeft in het verleden wel eens last van 'melancholieke buien' gehad. Volgens Thomas Jr "…slaapt hij vaak tot de middag en brengt zijn dagen door met lezen, nieuwsuitzendingen en oude films kijken en een beetje gokken op een fruitautomaat. Heel gezond leeft hij niet, hij eet veel fastfood, al lijkt hij hier wel een poging tot wat fitter worden te doen. Verder fotografeert hij graag en heeft hij veel belangstelling voor het Verre Oosten, landen zoals Thailand en Vietnam."

Zijn buren omschrijven Senior als iemand die graag op zichzelf is, maar beschikt over een goed gevoel voor humor. Hij heeft twee auto's, een oude Ford Escape en een Volvo S70. Windsor Castle staat vrij voorin dit boek, waarmee de vader van de bruid zich alvast een beetje voorbereid. 

Thomas werkte vroeger als lichtregisseur voor series als 'Married With Children' en 'General Hospital' en won een Daytime Emmy voor zijn werk. Hij was halverwege de dertig toen hij de twaalf jaar jongere Doria leerde kennen. "Ik mag graag denken dat hij zich aangetrokken voelde door haar lieve ogen en haar afro, plus hun gezamenlijke liefde voor antiek," schreef Meghan in 2016 in ELLE.

Meghan werd een jaar na hun huwelijk geboren, in 1981 en groeide op in een groene, welvarende wijk. Ze was zes toen het stel uit elkaar ging, maar wel op goede voet bleef. Meghan vertelde later in interviews dat ze nog vaak met elkaar aten als haar vader haar na een weekend bij hem terugbracht en dat ze ook nog wel eens samen op vakantie gingen. Haar vader noemde haar vaak Bean of Buckaroo.

Ze was een jaar of negen toen Thomas in de loterij veel geld won: 750.000 dollar, volgens Meghans broer Thomas Jr. "Dat geld heeft ons allemaal geholpen," zegt hij. "Het zorgde ervoor dat Meg naar de beste scholen kon en de beste training kreeg. Ze heeft de focus van een laser. Ze weet wat ze wil en ze houdt niet op voor ze het heeft."

Ze bracht na school veel tijd op zijn sets door. "Elke dag, tien jaar lang, op de set van 'Married with Children'," zei ze in Esquire in 2013. "Het kwam nogal eens voor dat mijn vader zei: Meg, waarom ga je de mensen van de catering niet even helpen? Dit is net iets te kleurrijk voor een 11-jarige."

Meghan genoot van de glamour: "Dus daar was ik, achter de schermen van een glossy soap en een tv comedy," schreef ze later op haar lifestylesite The Tig. "Omringd door beroemde acteurs en hun glam teams, multi-miljoenen budgetten en crew-lunches waarbij altijd filet mignon op tafel stond en zoveel snoep dat je je in Willy Wonka's chocoladefabriek waande."  Het inspireerde haar tot een eigen carrière in de showbiz.

In 2016 liet Thomas zich in Californië failliet verklaren, met een creditcardschuld van 27.363 euro en slechts 181 euro spaargeld. In de afgelopen 20 jaar hebben er ook vier zaken tegen hem gelopen wegens onbetaalde belasting. Waar het enorme geldbedrag van de loterij is gebleven, is onduidelijk. Junior zegt dat zijn vader een goed pensioen heeft en niet arm is.

"Met pensioen zijn ligt hem niet zo," zegt Jr. "Hij is niet alleen zijn werk kwijt, maar ook zijn status en sociale contacten. Dat vraagt om aanpassingsvermogen. Mijn vader is het stille, sterke type." Dat heeft hij dan in ieder geval met Harry gemeen: die had therapie nodig om eens te gaan praten in plaats van alles op te kroppen. Het gaat nog een spannende kennismaking worden, in de week voor de bruiloft.

 

Foto's © BSR Agency / ANP

Laatste nieuws

Zie ook