Drakenprinsje maakt bloemenfestival onveilig

Tuin in bloei, beeldige royals en een ondernemende peuter - het is een gewaagde combinatie.

Lees ook

De koning en koningin van Bhutan hadden hun peuter meegenomen naar een bloemenfestival en of dat nu wel zo'n goed idee was?

In Thangzona, Punakha werd voor de vierde keer de Bhutan Flower Exhibition gehouden. Koning Jigme Khesar was bij de opening, met koningin Jetsum Pema en kroonprins Namgyel (2). 

Die vermaakte zich kostelijk, al werd hij veiligheidshalve wel weggeplukt bij al te kwetsbare installaties, want hij heeft het enthousiasme van een royal bulldozertje. 

Vandaar dus, dat hij veiligheidshalve tussen zijn opa en zijn vader over het terrein liep. Uiteraard wel over de rode loper: je bent de kroonprins of je bent het niet. 

De uitgebreide koninklijke familie was uitgerukt om al het fraais te bewonderen. Het was, zeg maar, de Chelsea Flower Show, maar dan in Bhutan. Hier prinses Kezang Choden en prinses Dechen Yangzom.

En omdat het allemaal zo romantisch in bloei stond, wilden ze toen opeens allemaal op de foto: prinsessen Dechen Yangzom, Sonam Dechan, Euphelma Choden, Kesang Choden en Chimi Yangzom.

Dit is de moeder van de koning en de oma van het drakenprinsje: koningin-moeder Gyalyum Dorji Wangmo.

Zijne Majesteit vond alles uiteraard schitterend…

… en poseerde welwillend met onderdanen zoals deze scholieren die hadden geholpen met de opbouw…

… en met Kinley Lham, eigenaar van Gaa-yuel Gardens, een van de deelnemers aan de bloemenshow en haar kleindochter.

Jetsun Pema bleek nog altijd over het mooiste Royal Resting Bitchface ter wereld te beschikken… 

… en de peuterprins deed wat hij nu eenmaal het beste doet: alles onderzoeken en uiterst chic over bloemblaadjes wandelen, met een button van zijn opa en vader op. As you do. 

 

Foto's (c) Koning Jigme Khesar Namgyel Wangchuck van Bhutan / Facebook

Laatste nieuws

Zie ook