Hoera! Kate & William zijn ouders geworden van een zoon

Baby Cambridge III in tha house!

Lees ook

Hoera! Hertogin Kate werd vanochtend opgenomen in het St. Mary's ziekenhuis en is nu bevallen van een zoon! Het kindje werd omstreeks 11.00 lokale tijd geboren en weegt 3,8 kilo. Dat meldt Kensington Palace.

Het verrassingseffect zat er natuurlijk lekker in, aangezien William en Kate bij de oudste twee kinderen ook niet van tevoren wilden weten wat het werd. Royals maken nooit voor de bevalling bekend of er een jongetje of meisje op komst is (de Hannovers verrieden zich daarmee echt als B-royals) en doen ook niet aan 'gender reveal' party's. Voor een Windsor is een kind een godsgeschenk dat je neemt zoals het komt. 

Naam

De naam van de baby wordt, zoals gewoonlijk, later bekend gemaakt. William en Kate hebben de namen voor hun kinderen eerder al met liefde uitgezocht en voorgelegd aan de Queen. Dit is eerder een geste uit eerbied voor haar ambt dan dat ze vetorecht heeft over een naam. Ze was niet verrukt van het feit dat prinses Diana prins Henry Harry als roepnaam meegaf, maar heeft er nooit moeilijk over gedaan. Maar zij weet dus de naam al, ruim voor de rest van de wereld. Maar er wordt gespeculeerd dat het de naam Arthur gaat worden!

'Oma, hij is er!'

Voor de familie op de hoogte wordt gesteld, heeft William al via een speciaal beveiligde telefoon zijn oma, koningin Elizabeth, gebeld om haar te laten weten dat hij vader is geworden.

Troonopvolging

Na prinses Charlotte wordt Baby Cambridge III de vijfde in lijn van troonopvolging en duwt oom Harry dus een plekje naar achteren. Gelukkig hoeft het kindje zich nog geen zorgen te maken over officiële plichten, want zijn enige taak zal voorlopig zijn om op superschattige familiekiekjes te verschijnen.

LEES OOK: Windsors vieren verjaardag Queen groots

BRON: KENSINGTON PALACE, BEELD: ANP

 

Laatste nieuws

Zie ook