Zien: een duik in de wereld van Jan Taminiau

Aan de hand van tientallen topstukken wordt de rijkdom en diepte van zijn werk getoond.

Na tentoonstellingen van onder andere Viktor & Rolf en Iris, Alexander van Slobbe en Iris van Herpen is het nu de beurt aan modeontwerper Jan Taminiau.

Hij is één van Nederlands grootste modetalenten, go-to designer van koningin Máxima als het echt heel bijzonder moet zijn en is sinds 2004 met zijn eigen modelabel JANTAMINIAU op de markt. En staat naast zijn liefde voor esthetiek, bekend om zijn gebruik van tradtioneel, ambachtelijke handwerk & productietechnieken, unieke & originele materialen en stofbewerkingen. Hij combineert het klassieke en het vrouwelijke met het conceptuele en experimentale. 

Tentoonstelling

Vanaf 21 april tot en met 26 augustus 2018 presenteert het Centraal Museum in Utrecht de tentoonstelling over het werk en kijkwijze van de ontwerper. Aan de hand van tientallen topstukken wordt de rijkdom en diepte van zijn werk getoond. Het publiek wordt meegenomen in de wereld van onderzoek, herinneringen, inspiratie, experiment en vakmanschap van een van de meest belangrijke en toonaangevende modeontwerpers van Nederland. Wij zijn benieuwd! 

In de tentoonstelling waarin het modetalent centraal staat belooft verrassend en persoonlijk te worden, dit mede doordat er een nauwe samenwerking was met Taminiau tijdens het proces. In samenwerking met Maarten Spruyt belooft het een spectaculaire en onconventionele modepresentatie te worden. 

LEES OOK: Kunsthal Rotterdam komt met kattententoonstelling

 

Een bericht gedeeld door JANTAMINIAU (@jantaminiau) op

BRON: CENTRAAL MUSEUM UTRECHT, BEELD: INSTAGRAM, ANP 

Laatste nieuws