Kunstenaar maakt opvallende pop van Prinses Amalia

Maar of ze op het prinsesje lijkt?

Lees ook

We hebben al veel langs zien komen op de redactie (royal barbies, you name it), maar poppenkunstenaar Elena Timkaeva komt nu met een Art Doll van onze eigen prinses Amalia.

Expo

Op zaterdag 14 april 2018 wordt tijdens de Art Dolls Expo Amsterdam de prinses Amaliapop – gemaakt door de Russische poppenkunstenaar Elena Timkaeva – officieel onthuld door de achttienjarige tweelingzussen Mylène en Rosanne Waalewijn. De kunstenaars en organisatie willen met deze expositie aandacht vragen voor zieke kinderen in Nederland en Oost-Europa. Het is de eerste ‘Art Doll’ die van de prinses wordt gemaakt. De Amaliapop van 69 cm hoog wordt geveild op de veilingsite Catawiki en de inkomsten gaan naar het goede doel van Make a Wish

Hoewel het een prachtig initiatief is, zijn onze meningen op de redactie over de Amaliapop verdeeld. Want eerlijk is eerlijk, ze lijkt er niet hélemaal op. Het popje is wat vadsig, heeft gekkige armen en.. waar is het prachtige volle haar van de prinses? De meningen zijn ook op Twitter nogal verdeeld:

Zo ziet de mooie Amalia er vandaag de dag uit:

LEES OOK: Huh: Prinses Amalia heeft een dubbelganger

BEELD: ANP 

Laatste nieuws

Zie ook