Royal Wedding: de geheimen van Frogmore House

Binnenkijken in de partyhub van prins Harry en Meghan Markle!

Het is het favoriete landgoed van de Windsors, als ze echt even onder elkaar willen zijn. En het is de locatie waar prins Harry en zijn kersverse mevrouw van Wales na het jawoord hun privéfeest geven: Frogmore House.

Frogmore House is een wit landhuis dat op ongeveer een halve mijl ten zuiden van Windsor Castle ligt en al sinds 1792 een koninklijke residentie is. Het ligt in het Windsor Castle Home Park, een paradijs vol statige bomen, bloeiende struiken en idyllische meertjes.

Het heeft minder grandeur dan Windsor Castle, de Queen kwam er vooral toen haar kinderen nog klein waren, om in alle rust te picknicken of eens een privéfeestje te geven. Ze rijdt er nu nog wel eens heen om de honden uit te laten.

Frogmore House, genoemd naar het gekwaak van de talloze kikkers in de omliggende moerassen, is gebouwd in 1680 en diende vooral als 'country retreat' voor vele generaties royals.

De ouders van de Queen brachten er een deel van hun  honeymoon door, alle jongere Windsors hebben er verstoppertje gespeeld, voetballen in de vijver geschopt en tikkertje gedaan rond de megapoef / ronde bank.

Het is een plek met veel goede herinneringen, in de eetkamer staat meubilair dat afkomstig is van het zeer geliefde royal yacht Britannia. Misschien dat Harry en Meghan het om die reden kozen voor hun verlovingsshoot.

Het is niet de eerste keer dat er een huwelijksfeest wordt gegeven. Ook Peter Phillips en zijn vrouw Autumn dansten er hun eerste dans als man en vrouw, in mei 2008. Peter is de zoon van prinses Anne en de oudste kleinzoon van de Queen.

Het interieur is in de jaren tachtig gerestaureerd en hersteld in de stijl van de eerdere bewoners, zoals koningin Charlotte. De Mary Moser Room was een ideetje van haar: een plafond als een blauwe hemel met bloemenguirlandes.

Op het terrein ook een zomerhuisje in de vorm van een gezellige Gotische ruïne en een theehuisje van koningin Victoria.

Aan de westkant van de tuinen staat het mausoleum van prins Albert en koningin Victoria. Ten zuiden ervan een kleine begraafplaats waar andere leden van de koninklijke familie een laatste rustplaats vonden, sinds de grond in 1928 gewijd werd.

Het huis zelf is niet te bezichtigen, maar de Queen heeft toestemming gegeven om vanaf dinsdag 5 juni de tuinen voor het publiek te openen. Voor het geval je er ook crazy in love in couture met je boyfriend wilt ronddwalen. 

 

Foto's © The Royal Family, PA Images

Laatste nieuws