Huh, zet Letizia hier nu haar schoonmoeder voor gek?

Het zijn beelden die toch een wat ongemakkelijk gevoel geven.

Het leek een paasidylle, hoe de Spaanse royals afgelopen weekend gezamenlijk naar de mis gingen. Maar er is een filmpje opgedoken, waaruit blijkt dat het misschien toch niet zo gezellig was.

Dat oud-koningin Sofia dol is op haar kleinkinderen, daar twijfelt niemand over. Bij het uitgaan van de kerk, lijkt Sofia even met prinses Leonor en Sofia junior te willen poseren, waar Letizia een stokje voor steekt. Kijk zelf maar even:

Of het nu een wat ongelukkige momentopname is, is niet duidelijk. Leonor is duidelijk ook niet blij met de situatie, wat het ook al een beetje triest maakt. Normaal gesproken lijkt Letizia het altijd uitstekend met haar schoonmoeder te kunnen vinden, het is vooral haar schoonvader, oud-koning Juan Carlos, waar het al sinds het begin mee schuurt.

Maar goed, prompt duiken ook weer wat oudere beelden op die de verhouding in een niet al te flatterend licht zetten. En Letizia's reputatie is al een beetje… koel. 

Kroonprinses Marie-Chantal van Griekenland, een aangetrouwd nichtje van Sofia, reageerde erg geschokt op de beelden: 'Geen oma verdient zo'n behandeling! Wauw, ze heeft haar ware gezicht laten zien.' Zo uitgesproken zijn royals maar zelden! 

Nu leek even later alles weer koek en ei tussen moeder en schoondochter, maar dat kan natuurlijk ook een royal toneelstukje zijn geweest om de aanvaring naar de doofpot te verwijzen. Hoe dan ook: dramz

 

Foto's © ANP

Laatste nieuws