doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

Hysterisch: prins Mo legt Beverly Hills lam

Optimale privacy? Als geld geen rol speelt, huur je gewoon een compleet vijf sterrenhotel af.
doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_image_article');
Hysterisch: prins Mo legt Beverly Hills lam

Er is heel wat voor nodig om de rijke enclave van Los Angeles van de leg te krijgen, maar het lukte de Saoedische kroonprins, Mohammad bin Salman, ook bekend als MBS.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

MBS is al even op tournee in het westen. Hij bezocht de Queen, deed zowel Washington als New York aan en ging vervolgens naar Californië. De kroonprins wil zijn land moderniseren en is naarstig op zoek naar tech-deals die hem daarbij kunnen helpen.

Het was dus geen wonder dat er ook een afspraak met Bill Gates op het programma stond. In LA huurde MBS dagenlang het hele Four Seasons hotel af om in alle rust zijn afspraken met Rupert Murdoch, Brian Grazer, WME baas Ari Emanuel, Disney CEO Bob Iger en Oprah Winfrey af te werken...

...en in de Mohave woestijn wipte MBS - druk-druk-druk - ook nog even aan bij Richard Branson.

Het afhuren van het hele hotel was ook een probate manier om niet gestoord te worden door de demonstranten die niets zien in MBS' charmeoffensief en hem willen confronteren met de belabberde rechten van vrouwen in Saoedi-Arabië, waar bovendien de mensenrechten nog te wensen overlaten.

Bij zijn bezoek aan Londen kreeg hij ook al te maken met tegengeluiden die niets deden voor zijn charmeoffensief.

"De kosten van een hotel voor korte tijd volledig afhuren zijn hypnotiserend," zegt een insider tegen The Wrap. "Niet alleen moeten ze een hotel zover krijgen dat ze hun hele bedrijf tijdelijk sluiten, maar het hotel moet tevens goed betalende gasten die al gereserveerd hebben ergens anders onder zien te brengen. Zoiets zie je niet altijd in Beverly Hills."

Het Four Seasons weigert alle commentaar, maar duidelijk is wel dat MBS 285 kamers, waaronder 100 suites, in één keer afhuurde. De goedkoopste kamers in dit hotel gaan vanaf 600 dollar per nacht. Dit alles exclusief de kosten van de catering en wat zijn gigantische entourage nog meer nodig heeft: hij reist met zijn eigen 'ministerie van transport'.

Voor het geval het Four Seasons toch wat claustrofobisch aanvoelde, had de prins in L.A. ook nog 40 kamers gehuurd in het nabijgelegen L'Ermitage (dit is de Presidential Suite), waar de kamers vanaf 559 dollar kosten. Het verkeer in de omgeving lag intussen voortdurend stil, omdat de prins zich gaarne in stijl verplaatst, per colonne SUV's, waardoor bewoners van Beverly Hills opeens werden gedegradeerd tot plebs dat moest wachten als iedereen.

Het Four Seasons is niet het eerste hotel dat helemaal door MBS is afgehuurd. Gesteld op privacy als hij is, huurde hij in New York eerder het Hyatt af. Deze week is hij voor afspraken in Silicon Valley in San Francisco, waar hij het Four Seasons Silicon Valley volledig afhuurde als 'large VIP delegation with high-security needs.' In Beverly Hills haalt men intussen opgelucht adem, nu Rodeo Drive weer normaal bereikbaar is. Heerlijke champagneproblemen. 

Foto's © BSR Agency / Four Seasons Hotels / L'Ermitage

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws