Round-up: Zo vieren de royals Pasen

Er waren vele koninklijke kerkgangen, maar er werden óók eitjes getikt.

Lees ook

Er waren veel koninklijke kerkgangen, maar de royals hadden ook nog ándere dingen te doen met Pasen. Beau Monde praat je even bij

Spanje 

Koning Felipe, koningin Letizia en hun dochters prinses Leonore (rechts) en prinses Sofia (links) en zijn ouders zijn afgereisd naar Palma de Mallorca voor de plaatselijk mis en daarna in alle rust een beetje relaxen. Dat doen ze in paleis Marivent. Grappig is dat oud-koning Juan Carlos en zijn vrouw Sofia daar nog in het grote paleis resideren en koning Felipe met zijn gezin op een villa op het terrein, die ze knusser vinden.  

Denemarken

Koningin Margrethe liet een schattig filmpje uit de jaren zeventig online zetten waarin kroonprins Frederik, te herkennen aan zijn bloempotkapsel, paaseieren zoekt met zijn broertje prins Joachim en nog wat ander grut op Marselisborg.

Zelf vierde ze Pasen in Arhus met Noorse vrienden.

 

Glædelig påske.

Een bericht gedeeld door DET DANSKE KONGEHUS (@detdanskekongehus) op

De crea koningin had bovendien hoogstpersoonlijk wat paaseieren beschilderd. Gotta love her! 

Zweden

Koning Carl Gustaf en koningin Silvia van Zweden zijn met hun harige kind op wintersportvakantie en doen vanuit de sneeuw iedereen de hartelijke paasgroeten…

Noorwegen

…en dat geldt ook voor de Noren: koning Harald en koningin Sonja zijn met de honden richting Prinsehytter, hun chalet.

 

Happy Easter! #godpåske #happyeaster

Een bericht gedeeld door Märtha Louise (@martha_louise123) op

En zo te zien is prinses Märtha Louise van Noorwegen ook op wintersportvakantie. 

Engeland

De Queen vierde Pasen in Windsor Castle waarbij prinses Anne vermoedelijk iets grappigs / bots zei, gezien de dodelijke blik van haar moeder, #RoyalSideEye

Anne was naar de dienst gekomen met echtgenoot Tim en sinds hun verloving ontkomt ook Jack Brooksbank niet aan de kerkgang met prinses Eugenie. Achter hen Peter en Autum Philipps, zoon en schoondochter van prinses Anne. De Wessex'jes waren er eveneens bij. Zoon James liep mee alsof hij naar de slachtbank werd gebracht, lady Louise zag er beeldig uit, compleet met hakje, wat voor deze leuke tiener eindelijk een 'age-appropriate' is. Helemaal achteraan in het wit: prinses Beatrice van York.

 

Happy Easter from the York sisters! Celebrating Easter in a bonnet since 1992…?

Een bericht gedeeld door Princess Eugenie (@princesseugenie) op

Prinses Eugenie deelde dit hilarische kiekje van Beatrice en haar met kekke paasmutsen. 

Prins William en hertogin Kate waren een beetje te laat – ook royals staan wel eens in de file – maar werden alsnog binnengeloodst. De Cambridge'jes brengen de paasdagen door in Birkshire bij de familie Middleton, dat is nu eenmaal even rijden.

 

Een bericht gedeeld door Sarah (@theroyalwatcher) op

En puur voor de lol nog even deze terugblik op 1987, toen William in een babyblauwe match met zijn moeder naar de kerk werd gesleurd voor Pasen.  

Griekenland

 

We are Family ⭐️ but missing pops and the two little ones

Een bericht gedeeld door Marie-Chantal Of Greece (@mariechantal22) op

Kroonprinses Marie-Chantal van Griekenland viert Pasen in familieverband.

Monaco 

Jazmin Grimaldi, de oudste dochter van prins Albert van Monaco, heeft wel iets anders aan haar hoofd dan paaseieren zoeken of paasmissen bezoeken: zij rijdt mee in de Aisha Gazellen Rally en heeft tot haar grote vreugde de kust van Marokko bereikt. Daar hoort uiteraard een kiekje op een kameel bij.  

Dezelfde prestatie geldt overigens ook voor Jazmins nichtje Pauline Ducruet, de dochter van prinses Stéphanie van Monaco.

Nederland

Prins Pieter Christiaan van Vollenhoven is, vermoedelijk met zijn gezin, op wintersport en heeft daar de pistes voor zichzelf alleen. 

 

Foto's (c) ANP 

Laatste nieuws

Zie ook