Glamour met een knipoog

Zó wordt Meghan Markle gedoopt

Je moet er wat voor over hebben om hertogin te worden, Meghan Markle is zomaar spontaan opeens ontzettend in de Heer.

Zó wordt Meghan Markle gedoopt

Hoewel Miss Markle nooit enige passie voor religie heeft beleden, blijkt ze voor prins Harry opeens zó in de Heer te zijn dat er zelfs een volwassen doop aanstaande is.

Je moet er wat voor over hebben om een Windsor te worden. Sexy rokjes naar de kringloop, baan opzeggen, emigreren. En om straks een beetje leuk te kunnen trouwen in St. George's Chapel dient ook nog even het ware geloof te worden aangemeten.

Markle is van huis uit protestant (al waren de Markle's geen begeesterde kerkgangers), ging naar een katholieke meisjesschool en is getrouwd geweest met een joodse filmproducer. Zo heeft ze ongetwijfeld wat iets van de bijbehorende rituelen langs zien komen, dus helemaal nieuw is de materie niet voor haar.

Voor haar huwelijk bekeert ze zich tot de Anglicaanse kerk, de Queen is hiervan het hoofd als 'Defender of the Faith'. Meghan zal hiervoor later deze maand worden gedoopt en belijdenis doen bij Justin Welby, de aartsbisschop van Canterbury, volgens de Times.

De ceremonie zal plaats hebben in de paleiskapel van Kensington Palace, in het bijzijn van haar ouders. Dit wordt vermoedelijk ook de eerste keer dat Harry zijn schoonvader in levenden lijve ziet. "Harry heeft mijn vader een paar keer gesproken," zei Meghan in het interview na hun verloving, "maar nog niet echt ontmoet."

Met een hoge bisschop in de buurt zal er vast een zegen op rusten. Resten ons nog een paar prangende vragen: wordt de doop verricht door middel van volledige onderdompeling, scheutje water of bescheiden druppel? En wat is de dresscode voor een volwassen royal doop?

Update: Meghan is op dinsdag 6 maart gedoopt in de koninklijke kapel van St. James's Palace. Haar ouders waren er niet bij, de doop had plaats in het bijzijn van achttien gasten. Na afloop was er een diner, met kroonprins Charles en zijn vrouw Camilla als gastheer en – vrouw.

Foto's © BSR Agency, Getty Images