De royal moeder-dochter-uitjes van Fergie en prinses Bea

Wordt het niet eens tijd dat de prinses van York zich een beetje losmaakt van haar alom aanwezige moedertje?

Lees ook

Het lijdt geen twijfel dat Sarah Ferguson dol is op haar dochter prinses Beatrice. Maar er gaan geluiden op dat het dynamische duo misschien wat teveel met elkaar optrekt.

Let's spare a thought voor prinses Beatrice van York (29). Door Meghan Markle en elk schattig Cambridge'je dat William en Kate produceren, zakt Bea dieper weg in de hiërarchie van de Windsors. Ze heeft geen werk van betekenis en geen relatie, terwijl haar jongere zusje prinses Eugenie carrière maakt in de kunstwereld en in het najaar gaat trouwen. Je zou het lieve mens ook eens iets in haar leven gunnen om verder te komen. Maar of dat nu haar freebie-minnende moeder Sarah Ferguson moet zijn?

Sinds haar scheiding van prins Andrew zijn Beatrice en Eugenie als kleindochters van de Queen Sarah's sterkste link naar de Britse koninklijke familie. Waar ze dankbaar gebruik van maakt, omdat ze zelf vooral de reputatie heeft van een op geld beluste hosselaar waar weinig chic aan is. Dat de hertogin toch zo opmerkelijk vaak premières, rode lopers en fundraisers opluistert, komt vooral omdat ze vaak Beatrice's '+1' is.

Beatrice heeft weinig vriendinnen van haar eigen leeftijd en is nog altijd een tikje onzeker. Haar moeder heeft alle tijd van de wereld en is bovendien belust op netwerken om zelf in beeld te blijven. Het ligt dus voor de hand om samen naar events te gaan, waarbij Fergie het uiteraard zal laten lijken alsof ze zelf is uitgenodigd, in plaats van slechts mee liften op haar koninklijke dochter.

De vraag is hoe Bea ooit een eigen leven, sociale contacten en een eigen netwerk kan opbouwen en desgewenst een lekkere vent kan vinden met haar moeder als eeuwige chaperonne. Fergie zal niet uit zichzelf een stapje terugdoen, haar oudste dochter is goud waard voor haar eigen positie. Zodat het maar een geluk is dat Beatrice echt dol is op haar moedertje is. Maar wat meer haar eigen plan trekken, zou toch ook niet gek zijn.   

Sarah wist al snel dat haar oudste dochter wonderen voor haar eigen netwerk zou kunnen verrichten.

Veroverde met haar semi-modellenklusjes (let even op de manier waarop ze Bea hier vast houdt, geheel in Toddlers & Tiara's stijl).

En liep met Beatrice over de catwalk, wat de moeder aanzienlijk leuker leek te vinden dan de dochter.  

Het stel gaat samen naar herdenkingsdiensten…

… naar paardenraces…

… en rode (en paarse) lopermomenten.

Héél veel rode lopermomenten.

Serieus, ze zijn niet te tellen.

Er zit ook wel eens een bal bij.

Maar favoriet zijn toch presentaties van luxe merken, alleen al om de goodiebag.

 

Lees meer: Prinses Beatrice: 'Goodiebag? Doe mij er maar twee.'

 

Foto's © Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook