Hej då! Kate en William’s afscheid van Stockholm

In de Diplomatic Dressing Battle bleef het gelijkspel tussen hertogin Kate en kroonprinses Victoria.

Met kroonprinses Victoria en prins Daniel als gastvrouw en –heer rondden prins William en hertogin Kate vandaag hun bezoek aan Stockholm af. 

De tweede dag van het bezoek van de Cambridge'jes van Zweden begon met een ontmoeting met wetenschappers van het Karolinska Institute. Nadruk lag op geestelijke gezondheidszorg, een stokpaardje van het stel dat thuis de Heads Together campagne aanjaagt.

Daarna gingen ze door naar de Matteusskolan om te zien wat ze daar doen om kinderen mentaal fit te houden. High-fives zonder handschoen, Kate kon niet meer stuk. 

© Richard Palmer / Twitter

In warenhuis NK werd een interactieve tentoonstelling geopend van Brits design en fashion labels die in Zweden opereren.

Het kwam neer op belangstellend naar minivitrines kijken, royals hebben het niet altijd makkelijk. 

Daarna trok het hele stel zich terug in Paleis Haga, het woonpaleis van Victoria en Daniel…

…voor een meet & greet met prinses Estelle en prins Oscar…

…en een kopje thee. De kinderen lieten zich het lekkers dat werd geserveerd goed smaken. 

De hertogin droeg voor het dagprogramma een pied-de-poule jas van Catherine Walker, een tasje van Chanel en als diplomatieke geste aan het gastland Zweedse oorbellen van Ikea In2design.

De outfit leek een visueel kniksje aan haar beroemde schoonmoeder, die ook niet vies was van een forse pied-de-poule…

…waarvan akte.

Onder de jas droeg Kate een crèmekleurige bouclé jurk van Alexander McQueen, 

Victoria koos voor Zweeds design met een jas van Acne en een pak van Rodebjer. Het geheel zag er een béétje uit alsof ze in de garderobe van 'Miami Vice' had geshopt, maar vooruit – voorschot op de lente, zullen we maar zeggen. Als geste in de Diplomatic Dressing Battle een tasje van Engelse Stella McCartney.

© Richard Palmer / Twitter

Voor de avond stond nog een receptie gepland met Zweedse celebs uit de wereld van de muziek, kunst, sport en tv 'om de Nordic lifestyle' te vieren in de Fotografiska Gallery. Iets zegt ons dat de beroemde Zweedse gehaktballetjes geserveerd zijn.

Kate en Victoria kusten elkaar nog maar eens hartelijk, William speechte en het uitzicht op Stockholm mocht er zijn.

De hertogin droeg ook voor de tweede avond Erdem met een paar Gianvito Rossi pumps eronder. Het Kate Effect heeft inmiddels zijn werk gedaan, de jurk van gisteren en deze zijn inmiddels uitverkocht. 

Erover bij aankomst een jas van Ida Sjöstedt, #DiplomaticDressing, maar wel met haar eigen faux bont kraag en manchetten.

Victoria koos óók voor hetzelfde label als gisteravond, met een split die we nog niet vaak bij de kroonprinses van Zweden hebben gezien.  

Morgen reizen de Cambridge'jes door naar de Zweedse luchtmachtbasis in Uppsala, waarna ze doorvliegen naar Oslo om daar rond de middag bij de Noorse royals aan te schuiven voor een lunch.

Lees meer: Kate en William in Zweden: bandy & bibberen

Foto's © Getty Images, PA Images, Kensington Palace, label ID's via HeavenLM

Laatste nieuws