De Windsors hebben alwéér wat te vieren

Aan troonopvolgers hebben de Windsors geen gebrek, ze zijn ruim op voorraad.

Alsof twee royal weddings al niet feestelijk genoeg zijn, hebben de Windsors nóg meer redenen om 2018 op passende wijze te vieren.

De Queen is naar verluidt wel een beetje klaar met alle vieringen rond jubilea, maar als je 91 bent, kom je niet onder de nodige mijlpalen uit. En die zijn er dit jaar ook weer. Het is namelijk voor het eerst sinds koningin Victoria op de troon zat dat Hare Majesteit drie toekomstige monarchen in de wacht heeft staan: kroonprins Charles, prins William en prins George.

Daarnaast is het 65 jaar geleden dat koningin Elizabeth werd gekroond, wordt prins Charles 70 en prins George 5 jaar. Die overload aan kroonjaren viert de Royal Mint met een speciale herdenkingsmunt in goud en zilver.  

Hoe leuk de Windsors het zelf vinden dat er vier generaties het leven kunnen vieren, bleek ook al tijdens de doop van prins George in 2013.

En voor de volledigheid dan ook maar die ándere beroemde koningin met haar drie troonopvolgers. Dit is koningin Victoria in 1894 met in haar armen de toekomstige Edward VIII en links en rechts George V en Edward VII. Edward VIII was degene die krap een jaar regeerde en toen aftrad voor zijn grote liefde Wallis Simpson. Zijn broer Albert (later koning George VI) werd toen koning, de huidige Queen is de oudste dochter van Albert / George VI.  

 

Foto's © The Royal Family / Getty Images

Laatste nieuws