Monaco: wat is er aan de hand met prinses Stéphanie?

Uit de schaduw, in de spotlights: de jongste zus van prins Albert maakt een comeback, inclusief prinsessentaken.

Lees ook

Prinses Stéphanie (52), dat is toch de Grimaldi die graag wegduikt en het liefst in een overall olifantenmest ruimt? Nou, no more!

De jongste zus van prins Albert heeft altijd een haat-liefde verhouding met haar positie gehad. De laatste jaren koos ze ervoor om zoveel mogelijk in de luwte te blijven. Ze was erbij op de Nationale Feestdag en andere Monegaskische mijlpalen, maar wijdde zich verder vooral aan haar gezin, haar geliefde olifanten en aan zo min mogelijk opvallen.

Wat het des te opmerkelijker maakt dat Stéphanie momenteel zo'n beetje elke dag in beeld komt, en nog 'in functie' ook. Sterker nog, ze denkt zelfs even na over wat ze eens aan zal trekken. Zo is de prinses al een tijd niet meer in jurken die sprekend op toffeewikkels lijken gespot en was ze ronduit beeldig bij de aanvaarding van een nieuw beschermvrouw-schap. Links haar zoon, Louis Ducruet. 

Jawel, de prinses die zich naar eigen zeggen het liefst verre houdt van all things royal, heeft de Carabiniers onder haar hoede genomen. Dat corps viert dit jaar haar 200-jartig bestaan en morde over het feit dat ze geen royal hoedster hadden.

Prinses Caroline is beschermvrouw van het 17de regiment, er was niet héél veel overredingskracht voor nodig om Stéphanie zover te krijgen de prinses van de Carabiniers te worden, wat qua banden met de Grimaldi's een echt elitecorps is.

Daarnaast was ze all over het nieuws als voorzitter van Fight Aids Monaco bij een event waar mensen zich gratis op de ziekte kunnen laten testen.

Stéphanie deelde pakketjes uit aan ouderen met haar dochter Camille.

En nam een klusje over van Charlene, door de bejaarden in de huizen van de Hector Otto-stichting te bezoeken, ook alweer fris en fruitig opgetuigd.

Vanwaar deze toch wel opvallende terugkeer in het openbare leven? Prins Albert liet zich al eerder ontvallen dat zijn zusje 'een nieuw doel in haar dag' nodig heeft, nu haar kinderen allemaal zijn uitgevlogen. Louis woont samen met zijn vriendin, Pauline studeert in New York en niemand weet wat Camille precies doet, maar 'ze is zelden thuis voor het eten', aldus Stéphanie. Van links naar rechts Louis, Stéphanie, prins Albert, Camille en Marie Hoa Chevallier, de vriendin van Louis.

Volgens insiders is dit de deal die Albert met zijn zus heeft gesloten: zij mag haar geliefde olifanten in zijn achtertuin blijven houden, als zij wat meer voor De Zaak werkt. Het ontlast prinses Charlene die geen gretig werkbezoeker is en het geeft ook wat meer ruimte in de agenda van prinses Caroline die met een vijfde kleinkind op komst wat meer tijd voor de nieuwe generatie wil vrijmaken. Good to have you back, Doorluchtige Hoogheid! 

Lees meer

 

Openingsfoto © ANP, andere foto's Palais Princier de Monaco

Laatste nieuws

Zie ook