Noors werkbezoek loopt hilarisch mis

Het is les één op de prinsessenschool: wat er ook wordt geserveerd, je doet alsof je het zalig vindt, ook al is de Uiterste Houdbaarheidsdatum duidelijk verstreken.

Lees ook

Kroonprinses Mette-Marit kun je echt nergens mee naartoe nemen, het lieve mens is zo volledig zichzelf dat in de plooi blijven er simpelweg niet in zit. En dat levert grappige momenten op.

Samen met haar echtgenoot kroonprins Haakon is Mette-Marit al twee weken druk in de weer met het promoten van duurzame maatregelen. Zo haalde ze al recyclebaar vuilnis op en prikte een uurtje vuil mee met een team in Oslo.

Onderdeel van dit prijzenswaardige programma was een bezoek aan de Frydenberg School, waar ze een workshop kliekjesverwerking bijwoonden, ook al weer als lichtend voorbeeld van duurzaamheid.

Maar… of er nu toch enige twijfel was over de Uiterste Houdbaarheidsdatum van het gebodene of het toch niet helemaal smaakte, de plaatjes zijn pure antikliekjespropaganda. Kijk Haakon hier eens gretig happen! 

Mette-Marit had ook de nodige moeite met het wegwerken van een onbestemd hapje. En dan te bedenken dat de Queen ooit in Belize met een stalen gezicht rat at #respect. 

Naarmate het bezoek vorderde, werd het enthousiasme om iets te nuttigen steeds geringer. Haakon staat hier vermoedelijk te bedenken hoe hij er eens waardig onderuit kan komen. 

En zelfs dit olijke plaatje dat de Noren moet stimuleren kliekjes uit restaurants mee naar huis te nemen, kan de onvergetelijke indruk die het kroonprinselijk paar maakte niet meer uitwissen.

LEES MEER Kroonprinses Mette-Marit verslikt zich in moestuin

 

Foto's © BSR Agency

Laatste nieuws

Zie ook