Sylvie Meis: “Ik ben vanzelfsprekend zeer verdrietig nu”

"Ik ben natuurlijk ongelofelijk teleurgesteld."

Lees ook

Vervelend nieuws voor Sylvie Meis… De Duitse televisiezender RTL heeft de jarenlange samenwerking met de presentatrice opgezegd.

Telefonisch

De blondine presenteerde zeven jaar lang het populaire Duitse Let’s Dance, samen met co-presentator Daniel Hartwich. Ze zat middenin de onderhandelingen voor het elfde seizoen, dat in maart 2018 van start zou gaan. Onverwachts werd ze naar verluidt telefonisch op straat gezet.

De reden? Haar Duits zou niet goed genoeg zijn. "Een paar weken geleden kreeg ik van RTL te horen dat mijn Duits niet goed genoeg zou zijn om nog een keer de show te leiden", vertelt ze aan Bild. "Ik kon natuurlijk niet anders dan de mening van de zender accepteren." Dat betekent echter niet dat ze het met de beslissing eens is. "Ik woon al tien jaar in Duitsland. Na elke uitzending was het wel weer raak op social media: dan klaagden wat mensen over mijn accent. Maar dat het daarom nu tot deze beslissing komt, had ik niet verwacht."

Grote klap

Het was een grote klap voor Sylvie. "Ik ben natuurlijk ongelofelijk teleurgesteld. Ik hield van het programma en heb me er altijd goed bij gevoeld. Ik ben vanzelfsprekend zeer verdrietig nu, omdat het afgelopen is. We waren eigenlijk echt één grote familie."

Er is al een opvolger voor Sylvie, laat een woordvoerder van RTL weten. "We willen Let’s Dancev ernieuwen en hebben ook beslissingen genomen over de presentatie. De Oostenrijkse Victoria Swarovski – de winnares van de voorlaatste serie – volgt Sylvie Meis op."

BRON: GRAZIA BEELD: ANP

Laatste nieuws

Zie ook