Rellende Hannover-prins wel of niet naar Peru?

Hoe hou je je excentrieke vader in toom? Prins Christian kiest voor een bruiloft aan de andere kant van de wereld.

Lees ook

De trouwdatum van prins Christian (32) en zijn verloofde Alessandra de Osma (29) is bekend. Of zeg maar gerust trouwdata, want geheel in societystijl worden de festiviteiten over drie dagen gesmeerd.

Het megafeest wordt gehouden op 15, 16 en 17 maart in Lima, Peru, de thuishaven van de bruid en onder andere gevierd in het Museum Pedro de Osma. Verwacht wordt dat heel wat bevriende Europese royals en aristo's naar Zuid-Amerika zullen afreizen.

© BSR Agency    

Christian en Alessandra kennen elkaar al twaalf jaar en zijn onafscheidelijk, ze verloofden zich in april. "Ik wil graag een traditionele bruid zijn," zegt De Osma. "Ik heb een heel duidelijk idee van hoe mijn bruidsjapon moet worden, maar ik heb ook nog een paar reserve-ideeën. Het wordt waarschijnlijk een jurk van een Spaanse ontwerper." Christian en Alessandra wonen al jaren in Madrid.

© ANP

De keuze voor trouwen op een ander continent ligt niet erg voor de hand voor een prins van een bekend Duits adellijk geslacht. Maar prins Christian heeft geen zin in gedoe met zijn vader, prins Ernst-August Sr, die eerder dit jaar demonstratief wegbleef bij het huwelijk van Christians oudere  broer Ernst-August Jr. Reden: diens bruid Ekaterina Malysheva beviel hem niet.

© BSR Agency    

Door ver van Hannover te trouwen vermijdt Christian een nieuwe machtsstrijd met zijn excentrieke vader: hij mag komen, hij mag wegblijven, het is een burgerlijk huwelijk van de eerste reserve zonder Hannoveriaanse beladenheid.

© PPE Agency 

Of Ernst-August Jr in Lima zal zijn is even afwachten: prinses Ekaterina is in maart uitgerekend van hun eerste kind (ze krijgen een dochtertje). De aanwezigheid van stiefmoeder prinses Caroline van Hannover is ook onzeker: vermoedelijk kiest zij voor de festiviteiten rond de verjaardag van haar broer prins Albert van Monaco, die op 14 mei zestig wordt.

© BSR Agency    

Zij was ook niet bij het huwelijk van Ernst en Ekaterina, om de moeder van de bruidegom Chantal Hochuli (hier rechts), niet voor de voeten te lopen.  Chantal en Caroline waren vriendinnen voor Caroline Ernst August Sr. inpikte. Hoewel het derde huwelijk van de prinses al jaren niets meer voorstelt, is de vriendschap onherstelbaar beschadigd.

© BSR Agency    

Wel van de partij is vermoedelijk halfzus prinses Alexandra van Hannover, de jongste dochter van Caroline (hier met haar vriend Ben), die erg close is met Alessandra en Christian. Ook worden er een aantal Casiraghi's verwacht.   

 

Openingsbeeld © BSR Agency    

Laatste nieuws

Zie ook