Queen doopt paard, heeft pret met Charles

Paarden, al dan niet geverfd, maken voor Elizabeth II van een werkbezoek een plezierig uitje.

Lees ook

Paarden, stallen, Charles in een moppige bui – het was een werkbezoek waar Hare Majesteit zichtbaar lol in had.

Koningin Elizabeth bezocht The Household Cavalry Mounted Regiment  in Hyde Park Barracks. Dit regiment bestaat uit The Life Guards en The Blues and Royals, het is het oudste en meest prestigieuze regiment in het Britse leger.

© The Royal Family

Je ziet ze onder andere rijden bij inkomende staatsbezoeken en ceremonies als Trooping The Colour.

© The Royal Family

De Queen heeft een speciale band met haar 'huisregiment' en rukte dan ook met liefde en plezier uit om het nieuwe drumpaard te dopen: maak kennis met Perseus. Perseus was totaal niet onder de indruk van het hoog bezoek en toonde uitsluitend belangstelling voor de snoepje van zijn begeleider. 

© The Royal Family

Daarna ging ze ook nog even in de stallen kijken, hoe het met een andere beschermeling was. Dit is Joanie, een paard dat Elizabeth vorig jaar aan het regiment schonk.

© Getty Images

Ook maakte ze kennis met Quinn, die speciaal is beschilderd om officieren te leren over de anatomie van een paard. Elizabeth wilde vooral weten "of het er nog af ging."

© The Royal Family

Prins Charles kwam er ook bij en bleek een uitstekend vervanger van de gepensioneerde prins Philip. Hij kreeg de lachers op zijn hand toen hij opbiechtte dat hij zelf nog maar zelden reed en zijn 91-jarige moeder aanzienlijk vaker in het zadel zit. Iemand die in de buurt stond, zweert dat Hare Majesteit grappend 'Wuss' zei, wat zoveel wil zeggen als 'watje'.  

© The Royal Family

Daarna was het tijd voor een officieel portret, waarbij de Queen zich weer in de plooi had en Charles nog wat nahikte. A good time was had by all, zoveel is duidelijk.

 

Openingsbeeld © Chris Jackson / Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook