Tip: Bar & Kitchen Vondelpark3 voor een perfecte herfstlunch

Voor de hardlopers en de slenteraars, voor de zonaanbidders tot de winterbewonderaars.

Lees ook

De Amsterdammers weten het al: in de herfst is het Vondelpark het allermooist. Tijdens een wandeling is het daarom extra leuk om pauze te nemen bij Kitchen & Bar Vondelpark3, de woonkamer van het park. 

Historisch

Voor de hardlopers en de slenteraars, voor de zonaanbidders en de winterbewonderaars. Het Vondelparkpaviljoen ziet er ook nog eens heel indrukwekkend uit. Het werd in de 19de eeuw gebouwd in een Italiaanse renaissance stijl met zuilen, boogvormige vensters en gekoepelde torentjes.

Inmiddels heet het nu 'VondelCS'. CS, Cum Suis, is Latijn voor 'met de zijnen', een verwijzing naar de verschillende concepten die huizen in het voormalige filmmuseum. Vondelpark3, op de benedenverdieping van het historische gebouw, laat het hedendaagse interieur moeiteloos aansluiten met deze historische omgeving. 

Menu

In het herfst- en winterseizoen is deze hotspot dagelijks open voor een ontbijt, lunch en borrel. Beau Monde testte het restaurant uit en genoot van onder andere de burger van rode bonen en quinoa, de pokebowl, de caesar salade en de sandwiches carpaccio, vitello tonnato en gerookte makreel. 

All time favorieten zijn volgens Vondelpark3 de kalfsburger met pancetta, rode uiencompote, little gem, piccalillymayonaise en friet van Frietboutique en de bloemkool tabouleh met tomaat, komkommer, munt, chili peper, cashewnoten en citroenvinaigrette. En niet geheel onbelangrijk: voor de lekkere trek kun je wat taartjes bestellen zoals lemon cheesecake, gezouten pecan-carameltaart en berrie brownie cheesecake. Jammie!

Als de zon schijnt is er ook nog een prijswinnend terras, dat zich verspreidt voor- en boven op het bordes van het restaurant. Wij zeggen: go go go en vang die laatste zonnestralen in het Vondelpark!

Kitchen & Bar Vondelpark3
Vondelpark 3
1071 AA Amsterdam

 

Het park is onze achtertuin. #vondelpark3 #terras #zomer #vondelpark #amsterdam #iamsterdam #visitamsterdam

Een bericht gedeeld door Kitchen & Bar Vondelpark3 (@vondelpark3) op

BEELD: VONDELPARK3

Laatste nieuws

Zie ook