Onderzoek: Met badderen verbrand je evenveel als halfuur wandelen

Goed nieuws voor iedereen die regelmatig voor een badsessie in plaats van een douchebeurt kiest. 

Lees ook

Goed nieuws voor iedereen die regelmatig voor een badsessie in plaats van een douchebeurt kiest. 

LEES OOK: What? Van het ruiken van eten schijn je aan te komen

Dr. Steven Faulkner die verbonden is aan de Universiteit van Loughborough voerde een onderzoek uit naar het aantal calorieën dat je met een halfuurtje ontspanning in bad kan verbranden. En wat bleek? Met een beetje badderen verbranden we evenveel calorieën als met een halfuur wandelen.

Bloedsuikerspiegel
Dr. Faulkner onderzocht of het nemen van een bad meer gezondheidsvoordelen op zou leveren dan bijvoorbeeld fietsen. Na het vergelijken van de bloedsuikerspiegel van tien mannen die in bad waren geweest, met tien mannen die hadden gefietst kwam het fijne resultaat.

Calorieverbranding
De mannen die namelijk in bad hadden gezeten, hadden een bloedsuikerspiegel dat 10 procent lager was. Ook ging bij de mannen die in bad hadden gezeten, de caloriebranding met 80 procent omhoog. In een uur hadden de mannen in bad namelijk maar liefst 126 calorieën verbrand.

Natuurlijk is sporten altijd nog het beste voor je lichaam en we raden je dan ook aan om hier zeker niet mee te stoppen, maar mocht je een keer echt geen zin hebben in de sportschool, dan is dit natuurlijk geen vervelende optie…

 

BRON: LOUGHBOROUGH UNIVERSITY, BEELD: ISTOCK

Laatste nieuws

Zie ook