Zien: kroonprinses Mette-Marit gooit raak!

Cruisen, hand in hand lopen, potje skotthyllkasting - het was weer een typisch werkbezoek van de Noorse royals

Lees ook

Kroonprins Haakon van Noorwegen en zijn vrouw Mette-Marit zijn deze week op bezoek geweest in Nord-Trøndelag en omstreken.

En zulks heet natuurlijk gewoon werk, maar we verdenken dit setje ervan om het stiekem ook gewoon leuk te vinden er een paar dagen samen op uit te kunnen trekken.

© BSR Agency

Er zijn namelijk maar weinig royals die ook na zestien jaar huwelijk nog gezellig hand in hand lopen.

© BSR Agency

Het helpt dat ze comfortabel en in stijl reisden met het varende paleis Norge. Dus even aan land om wat te wuiven, de plaatselijke gemeenschapszin te roemen en de lokale eeuwig zingende bossen te promoten. En daarna weer snel terug aan boord om koninklijk in de watten te worden gelegd.

© BSR Agency

Wat wij dat weer heel grappig vinden is dat jongetjesman Haakon zelfs voor een kort tochtje per tender zijn kapiteinspet nog even opzet #boyswillbeboys.

© BSR Agency

Mette-Marit knipte routineus in een Dolce & Gabbana jurk en Burberry jas wat linten door om het een en ander officieel te openen.

© BSR Agency

Haakon en Mette-Marit (jasje van Prada) bezochten een natuurpark waar ze kennismaakten met een veelvraat (wolverine). Die zo te zien makkelijk door dat hek zou kunnen, maar de voorkeur gaf om zich gewoon te laten voeren.

© BSR Agency

Het kroonprinselijk paar zat op his 'n hers tronen met dierenvellen…

© BSR Agency

Er werd beleefd gekeken naar zingende onderdaantjes in zuidwesters…

© Kongehuset

… en Mette-Marit blijkt een baas te zijn in in skotthyllkasting…

…een soort Oud-Noors kegelen.  

© BSR Agency

De Noorse kroonprinses had uiteraard weer eens een fascinerende outfits aan. Wat is dit, een lange bodywarmer? Een mantel zonder mouwen? Wie het weet, mag het zeggen.

 © PPE Agency  

Tenslotte onze favoriete foto van het werkbezoek: royals, fjorden, de kleuren van de Noorse vlag – betere Noorwegen-promotie is bijna niet denkbaar. 

Openingsbeeld © BSR Agency

Laatste nieuws

Zie ook