Prins Hamdan: ‘Mijn broer was een vriend voor het leven’

Twee jaar na de voortijdige dood van prins Rachid herdenkt Fazza zijn broer met kiekjes uit zijn privéalbum.

Lees ook

Prins Hamdan 'Fazza' van Dubai heeft in een ontroerende post op Instagram de dood van zijn oudere broer prins Rashid herdacht.

Prins Rashid bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum stierf in 2015 onverwacht aan een hartaanval. Hij was nog maar 33 jaar. "Rashids dood is mijn grootste verdriet," aldus Hamdan. Die was in 2008 al door hun vader als kroonprins benoemd, ten koste van zijn oudste broer, maar dat had blijkbaar geen invloed gehad op de verhoudingen.

© Crown Prince Hamdan / Instagram  

Waarom Rachid werd gewipt, is nooit bekend gemaakt. Poëzieschrijvende mensenliefhebber Hamdan zou 'beter geschikt zijn voor de functie' is de officiële verklaring. Volgens een Wikileaks document zou Rashid echter een assistent in het kantoor van zijn vader hebben gedood en daarmee al zijn rechten op de troon hebben verspeeld.

© Crown Prince Hamdan / Instagram

Rachid zou ook steroïden hebben gebruikt, in Engeland in een afkickkliniek te hebben gezeten en een vrij kleurrijk privéleven te hebben geleid. En was dus wellicht niet de meest stabiele persoonlijkheid om het emiraat te gaan leiden. Wat er ook precies speelde, Hamdan was erg gesteld op zijn broer en bracht zoals gezegd op Instagram een ode aan hem.

© Crown Prince Hamdan / Instagram

Rashid hield erg van paarden en was eigenaar van de Zabeel stallen. Hij won twee gouden medailles op de Aziatische Spelen, beide in Endurance events.

© Crown Prince Hamdan / Instagram

Hamdans oudere broer was bovendien voetbalgek en een groot fan van Manchester United.

© Crown Prince Hamdan / Instagram

Hier staan de mannen redelijk duister te kijken: van links naar rechts kroonprins Hamdan, sjeik Mohammed, wijlen Rashid en prins Mansoor, de jongste van de broers.

© Crown Prince Hamdan / Instagram

"Vrienden worden zeer gewaardeerd, maar kunnen je in de steek laten of je te gelde maken,"aldus Fazza. "Een broer kan dat niet, het is een relatie voor het leven die niet kan worden gekocht. Ik zou niets liever willen dan Rashid weer eens 'mijn broer' horen zeggen."

Laatste nieuws

Zie ook