Waarom prins George geen beste vrienden mag maken

De verschillen tussen het Nederlandse en Engelse schoolsysteem zijn enorm groot.

Lees ook

Prins George mag geen beste vriend maken, omdat anderen dan gekwetst kunnen worden als de vriendschap vervolgens eindigt. Maar deze regel geldt niet alleen voor George, maar voor ieder kind op een private school. Pedagoog Bas Levering zegt tegen RTL Nieuws dan ook dat de verschillen tussen het Nederlandse en Engelse schoolsysteem enorm groot zijn.

"Engelsen zijn beroemd om hun merkwaardige aanpak", zegt hij. Zo wachtten ze heel lang met het lesgeven aan jongens en meisjes tegelijk. Ook zijn lijfstraffen pas sinds eind jaren 90 afgeschaft.

Onzin

Levering vindt de hele regel van 'geen beste vriend/vriendin' hebben onzin. "Goede vriendschappen zijn voor een klein kind juist heel erg belangrijk. Zo iemand maakt precies hetzelfde mee als jij. Dat is heel mooi en kinderen kunnen daar heel veel aan hebben. Het kan ze vormen."

Daarnaast is het volgens Levering belangrijk als kinderen leren omgaan met tegenslagen."Ze moeten het leven leren. Bij kinderen is het de ene dag aan en de andere dag is het uit. Ze oefenen daar juist mee." 

BRON: RTL NIEUWS

Laatste nieuws

Zie ook