Deze gadget kan een fake designertas spotten

Alles wat je nodig hebt is een smartphone en een microscopische kleine camera.

Lees ook

Terwijl we heel wat tijd spendeerden aan de inspectie van een potentieel vintage online designer aankoop (is 'ie nou echt of niet?), zijn de mensen van Entrupy bezig geweest met een app die het verschil in no time kan zien. Gemak dient de mens!

Kenmerken

Alles wat je nodig hebt is een smartphone en een microscopisch kleine camera en je hebt binnen een paar minuten antwoord op de prangende vraag. De camera vergroot objecten 260 keer, waardoor kleine kenmerken die onzichtbaar zijn voor het menselijke oog ineens gezien worden. Merken voegen namelijk van alles toe aan hun product om te laten zien dat het authentiek is:  holografische labels, microprinten en zelfs radio-bakens. Zelfs ongemarkeerde stempelmerken, kleine leemten in leerkoren en verffoutjes worden zichtbaar op de camera.

Database

Het resultaat van je 'scan' kun je aflezen op de app op je smartphone. Entrupy zelf heeft een database met tientallen miljoenen foto's van ongeveer 30.000 verschillende handtassen en portefeuilles. Gebruikers kunnen nieuwe foto's uploaden van echte en knockoff-items. De service is vooral voor merken zoals Gucci, Chanel, Louis Vuitton, Fendi en Hermes gemaakt. De gadget is nu nog vrij duur voor de 'gewone' consument.

Cruciaal

Het is de moeite waard voor tweedehands online winkels, online marktplaatsen, pandwinkels en groothandelaren, voor wie de authenticiteit van producten van cruciaal belang is.  Zo'n 160 bedrijven hebben zich tot nu toe aangemeld voor de koop van de gadget.

BRON: REFINERY29

Laatste nieuws

Zie ook