Foto’s: spannende eerste schooldag voor prins George

Nieuw uniform, grote school, zijn moeder die niet meeging - het was een indrukwekkende start voor de prins.

Lees ook

Prins George (4) is vanmorgen voor het eerst naar school gebracht door zijn vader prins William. Hertogin Kate was er niet bij, ze voelt zich te ziek door haar derde zwangerschap.

© Chris Jackson / Kensington Palace

George poseerde nog even met zijn vader bij Kensington Palace voor deze mijlpaal en werd toen door William zelf naar school gereden in de Range Rover van de Cambridge'jes. Het prinsje begint in de 'reception class' van Thomas’s Preparatory School in Battersea, waar de lat hoog ligt. Er is al een debating club voor vijfjarigen, tussen de middag eten ze er regelmatig puy linzen en ballet is verplicht voor jongens en meisjes tot 7 jaar. De vrouw in de roze jurk is Helen Haslem, het hoofd van de onderbouw. Inmiddels ook bekend geworden hoe de aanstaande koning op school zal heten: voor zijn klasgenoten is zijn naam George Cambridge, zo laat Kensington Palace weten. 

© ANP

Later kunnen Kate en William hem ook nog filosofie, Italiaans en schermen laten leren op school. Het aanbod aan lessen en clubs verklaart wellicht waarom hij geografisch gezien zo'n eind van Kensington Palace op school zit. Het brengen en halen wordt omschreven als 'een nachtmerrie' die wel een uur kan kosten.

© ANP

George is de eerste Windsor die naar een gemengde school gaat, prins William en prins Harry gingen allebei naar een jongensschool. George's zusje prinses Charlotte zal, als ze er de leeftijd voor heeft, ook naar Thomas's gaan.

 

Openingsbeeld © Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook