Dit was de laatste werkdag van Philip de Tactloze

Hoe raar prins Philip ook uit de hoek kan komen, we gaan zijn idiote opmerkingen missen.

Prins Philip, de echtgenoot van koningin Elizabeth, verrichte vandaag zijn laatste publieke handeling en gaat nu, op zijn 96ste, met een welverdiend pensioen.

De hertog van Edinburgh zwaaide af met een liefdadigheidsparade van de Royal Marine bij Buckingham Palace, waarmee hij 60 jaar fulltime royal zijn afsloot.

© ANP

In de periode veroorzaakte hij nogal eens controverse, want de prins zit nooit om een foute opmerking verlegen. Zo beledigde hij zowel nationaal als internationaal onderdanen en nam ook Beijing meteen even mee: "Afgrijselijk."

Royal blunders

© Getty Images

Schaamteloze prins

Ook hoogwaardigheidsbekleders sloeg Philip niet over. Zo vroeg de prins, die zelfs geen idee heeft hoe je 'politiek correct' spélt, in 2003 aan de president van Nigeria of die 'klaar was om naar bed te gaan?' omdat zijn nationale kostuum 'net een nachtpon' leek. Ook in Australië blunderde hij diplomatiek door bij een Aboriginal-leider te informeren 'of jullie nog altijd speren naar elkaar gooien?'

© Getty Images

Niet PoliCor 

Dat het nooit tot echte incidenten leidde, was vooral te danken aan het feit dat hij onbevangen fout was, al zou hij er nu nooit meer mee wegkomen. Laten we het er maar op houden dat de cultureel incorrecte meningen van de jaren vijftig diep in hem zitten, gepeperd met een vleugje kolonialisme en alle wereldvreemdheid die je van een royal van die leeftijd kunt verwachten.

 

 

 

Kortom, het is een zegen dat hij niet op Twitter zit. Ter verdediging van Philip: je kunt ook erg met hem lachen en hij laat zich ook knorrig, maar zonder morren uitlachen.   

Tot snel, Phil!

© Getty Images

Philip zal de Queen vanaf nu alleen nog sporadisch vergezellen. Het hof zal zijn inzet missen, want ondanks zijn hoge leeftijd was de prins nog vrij actief. Gelukkig zal hij nog wel opduiken bij gelegenheden als Ascot, zodat hij toch nog meer dan genoeg gelegenheid zal hebben om mensen te beledigen.

 

Lees ook: 

 

Openingsbeeld © Chris Jackson / Getty Images

Laatste nieuws

harry philip

De ongekende gelijkenis tussen prins Philip en prins Harry

Een oude foto uit de jaren vijftig laat een bijzondere gelijkenis zijn.
elisabeth

Het succes van Elisabeth: ‘Ze overklast alle prinsessen die haar zijn voorgegaan’

Voor royalty-liefhebbers breken gouden tijden aan nu een nieuwe generatie prinsessen richting volwassenheid gaat.
fout kapper

Voorkom deze veelgemaakte fout bij de kapper

Je wil natuurlijk zo goed mogelijk geknipt worden..