Vacaciones! Spaanse Royals toe aan een break

Kroonprinses Leonor en prinses Sofia willen maar één ding: even helemaal niets.

Het is elk jaar weer even puzzelen, hoe je boomlange koning Felipe VI van Spanje voor de zomershoot een beetje leuk in beeld krijgt met zijn aanzienlijk kleinere echtgenote en dochters.

Koningin Letizia had haar gezin een beetje onsamenhangend gestyled. De koning droeg zijn vaste witte vakantiebroek. Kroonprinses Leonor (11) was in zomers wit, eerste reserve prinses Sofia (10) droeg een blauwe jurk die niet zo heel veel deed voor deze leuke 10-jarige. Het Spaanse koninklijke gezin poseerde net als eerdere jaren voor de zomerresidentie in Palma de Mallorca en ze zagen er allemaal uit alsof ze wel een paar weken 'even helemaal niets' konden gebruiken.

Marivent

© PPE Agency / Thornton

Paleis Marivent is de officiële zomerresidentie, maar die laten Felipe en Letizia over aan oud-koning Juan Carlos en zijn vrouw Sofia. Zelf hebben ze op het terrein een eigen villa, Son Vent. Het stel houdt van een beetje privacy, zelfs van Marivent is niet meer dan de voordeur te zien. Maar de prinsessen zaten wél beeldig in het portaal, in het avondzonnetje.

'Erg moe'

© ANP

Koning Felipe is al sinds 28 juli op Mallorca om te zeilen met zijn neefjes, de zonen van zijn zussen prinses Elena en prinses Christina. Letizia was volgens insiders 'erg moe' na haar laatste werkdag. En 'erg moe' is in dit geval: 'had niet zo'n zin zich met haar schoonzussen te moeten verpozen'. Als kouwe kant liggen ze elkaar niet zo.

Leti was laat…

© ANP

Vandaar dat Leti dit weekend nog met Leonor en Sofia in Madrid was gebleven 'om een beetje bij te komen', voor ze zich alsnog met de meisjes bij Felipe voegde. Maar blijkbaar geen tijd had gehad om even wat kleren bij elkaar te zoeken die bij elkaar passen. Nou ja, het is tenslotte vakantie.

Lees ook:

 

© PPE Agency / Thornton

Laatste nieuws

harry philip

De ongekende gelijkenis tussen prins Philip en prins Harry

Een oude foto uit de jaren vijftig laat een bijzondere gelijkenis zijn.
elisabeth

Het succes van Elisabeth: ‘Ze overklast alle prinsessen die haar zijn voorgegaan’

Voor royalty-liefhebbers breken gouden tijden aan nu een nieuwe generatie prinsessen richting volwassenheid gaat.
fout kapper

Voorkom deze veelgemaakte fout bij de kapper

Je wil natuurlijk zo goed mogelijk geknipt worden..