Spanje: koningin Sofia trakteert kleinkinderen

De getroebleerde boel bij elkaar houden, daar is koningin Sofia goed in.

Oud-koningin Sofia van Spanje is de grote vredestichter van de familie en probeert de neefjes en nichtjes, ondanks bekoelde verhoudingen, bij elkaar te houden.

Het is elke zomer vaste prik: koningin Sofia trakteert haar kleinkinderen op een korte gezamenlijke vakantie op Mallorca. Soms gaan ze met zijn allen op zeilkamp, dit jaar togen ze naar een waterpark in Alcudia, een dorpje op het eiland.

Naast de koningin zit Irene (12) en rechts Juan Urdangarin Borbon, allebei kinderen van prinses Cristina en haar door fraude in ongenade gevallen echtgenoot Iñaki Urdangarin. Het gezin woont tegenwoordig in Zwitserland en heeft daardoor niet veel contact meer met hun Spaanse neven en nichten.

Aqua-macho 

 © BSR Agency

Ook van de partij was net geslaagde Froilan, oudste zoon van Sofia's andere dochter, prinses Elena. Froilan heeft op eigen kracht de laatste jaren al heel wat negatieve publiciteit gegenereerd. En ook Elena licht steeds meer onder vuur, vanwege haar nogal bloeddorstige liefde voor het stierenvechten. Kroonprinses Leonor en haar zus Sofia, de dochters van koning Felipe en koningin Letizia, zijn nooit bij de vakantieactiviteiten van oma Sofia. Het koninklijk gezin distantieert zich nadrukkelijk van de perikelen rondom de andere familieleden.

Lees ook:

 

Openingsbeeld © BSR Agency

Laatste nieuws

harry philip

De ongekende gelijkenis tussen prins Philip en prins Harry

Een oude foto uit de jaren vijftig laat een bijzondere gelijkenis zijn.
elisabeth

Het succes van Elisabeth: ‘Ze overklast alle prinsessen die haar zijn voorgegaan’

Voor royalty-liefhebbers breken gouden tijden aan nu een nieuwe generatie prinsessen richting volwassenheid gaat.
fout kapper

Voorkom deze veelgemaakte fout bij de kapper

Je wil natuurlijk zo goed mogelijk geknipt worden..