Dit is echt waar: je bent single omdat je te veel zelfvertrouwen hebt

Ben jij een millennial (geboren tussen 1982 en 1999) én single? Dan is dat niet zo gek.

Lees ook

Ben jij een millennial (geboren tussen 1982 en 1999) én single? Dan is dat niet zo gek. Millennials behoren namelijk tot de meest ik-gerichte generatie tot nu toe. Doordat zij opgegroeid zijn met het idee dat van jezelf houden ontzettend belangrijk is, kunnen zij zich minder snel aan iemand anders hechten.

In het boek 'Generation Me: Why Today’s Young Americans Are More Confident, Assertive, Entitled – and More Miserable Than Ever Before' zegt schrijver en onderzoekster Jean Twenge dat millennials opgegroeid zijn met ontzettend veel zelfvertrouwen. Kinderen uit deze generatie hebben altijd geleerd dat van jezelf houden het allerbelangrijkst is, dat je moet zijn wie je wilt zijn en dat je moet doen wat jóu gelukkig maakt.

En dat is natuurlijk fantastisch, maar volgens Twenge helaas niet de sleutel tot geluk. De reden: doordat millennials zo getraind zijn om alleen te zijn en alles zelf uit te zoeken, hebben ze een gebrek aan relatie skills. Het zelfvertrouwen leidt volgens de onderzoekster daardoor tot angst, stress, depressie en eenzaamheid. “Verdrietig alleen zijn is de andere kant van de vrijheid en de mogelijkheid om onszelf op nummer één zetten,” legt ze uit.

Als je single, millennial én alleen bent doe je er dus goed aan om jezelf te trainen om open te staan voor relaties. Want hoewel je misschien hebt geleerd om vooral met jezelf bezig te zijn, kun je dat natuurlijk altijd nog veranderen.

BRON: MARIE CLAIRE

Laatste nieuws

Zie ook