België: wat is prinsesje Anna Astrid gegroeid!

Omdat prins Amedeo met zijn gezin in Zwitserland woont, krijgt de Belgische koninklijke familie hun meest recente aanwin...

Lees ook

Omdat prins Amedeo met zijn gezin in Zwitserland woont, krijgt de Belgische koninklijke familie hun meest recente aanwinst niet vaak te zien. Dus iedereen stortte zich op Anna Astrid (14 maanden), tijdens het verjaardagsfeestje van koningin Paola.

Prins Amedeo van België is de oudste zoon van prinses Astrid, de zus van koning Filip van België en Lorenz, aartshertog van Austria-Este. Zijn vrouw prinses Elisabetta en hij mijden de publiciteit met toewijding. Wat heel jammer is, want het is een leuk stel. Pas toen ze hun verloving bekend maakten bleek dat ze al jaren een relatie hadden. En Elisabetta was al zowat bevallen toen duidelijk werd dat ze hun eerste kindje verwachtten.

© BSR Agency

Alle royal waardigheid ging prompt de deur uit om de babyprinses te entertainen. Amedeo’s zus Luisa Maria (21) probeert haar nichtje hier aan het lachen te maken. Ze zien elkaar alleen via Skype: Luisa-Maria studeert normaal gesproken in het Canadese Montreal, maar reist momenteel tijdens een gap year de wereld rond. Dus de babygiechelschade moest éven worden ingehaald. En hoe adorable verliefd is Amedeo op zijn dochtertje?  

© BSR Agency

Dochter Anna Astrid is goed gelukt, ondanks het feit dat haar ouders familie van elkaar zijn. Ze stammen allebei af van Guiseppe Tiberio Ruffo, graaf van Sinopoli én van Frans Albrecht I, prins van Oettingen-Spielberg. Maar we gaan er vanuit dat er sinds respectievelijk 1683 en 1737 voldoende vers bloed bij is gekomen om genetische ongelukjes te voorkomen. Het is een pittige dreumes die hier niet toegeeft aan het gekir van overoma Paola.

© BSR Agency

Amedeo werkt bij Gutzwiller & Cie, de privébank van zijn vader in Basel, Elisabetta kan als freelance  journalist met als specialisatie cultuur overal werken. Anna Astrid groeit dus op in Zwitserland. Links haar moeder, prinses Elisabetta Rosbosch von Wolkenstein, het kusje krijgt ze van haar tante, prinses Luisa-Maria en Anna Astrid wordt vastgehouden door haar vader, prins Amedeo.  

Lees ook: 

Openingsbeeld © BSR Agency

Laatste nieuws

Zie ook