België: prinses Elisabeth scoort weer in Maje

Vlot, eigentijds, age-appropriate – kroonprinses Elisabeth van België begint succesvol haar inner fashionista...

Lees ook

Vlot, eigentijds, age-appropriate – kroonprinses Elisabeth van België begint succesvol haar inner fashionista te ontdekken.

Puberen is op zich al best een dingetje, als royal puber heb je ook nog te maken met grote belangstelling terwijl je je misschien veel liever met oortjes in op je kamer zou opsluiten. Punt is wel dat de foto’s van nu later eindeloos zullen terugkomen: als je meerderjarig wordt, als je gaat trouwen en in het geval van kroonprinses Elisabeth: als ze haar vader koning Filip opvolgt.

© PPE Agency / Nieboer

Hare Koninklijke Hoogheid lijkt zich hier van bewust te zijn en zorgt steeds vaker dat ze leuk in beeld komt. En hoewel het best lastig is om flatterende kleren te vinden die ook nog een beetje representatief zijn, scoorde Elisabeth op de tachtigste verjaardag van haar oma, koningin Paola, weer in een Maje, een label waar ze een paar weken geleden ook al leuk in voor de dag kwam.

 

Pippa Middleton heeft de jurk ook: wie stond het beter?

© Belgische Monarchie

We kijken dan ook nu al uit naar haar kleedje voor de Nationale Dag van België, op 21 juli. Tot die tijd doen we het even met  Elisabeth’s Greatest Fashion Hits:  

April 2016

© Belgische Monarchie

Vrolijk felroze voor de opening van de Koninklijke Serres in Laken met een zwierige wijde rok. 

Juli 2016

© Belgische Monarchie

Voor Nationale Dag 2016 koos Elisabeth een kanten jurkje, dat helemaal on trend en on fleek was.

© Jeroen van der Meyde / RVD

Collega-kroonprinses Amalia der Nederlanden liet zich er door inspireren en trok een paar maanden later voor een officiële portret iets dergelijks aan en dat stond haar enig.

© RVD

Maar ere wie ere toekomt: prinses Alexia was de eerste in een hip kanten kleedje, op Koningsdag 2016. Zij droeg er later op de dag een kort jeansjasje op. 

Augustus 2016

© ANP

Gezinsuitje, de hertogin van Brabant droeg een leuke blauwe boho tuniek met klokmouwen. 

September 2016

© Belgische Monarchie

Beachy waves? Check. Cape-top? Check. Skinny jeans? Check. Elisabeth borduurde tijdens een familie-uitje nog even door op de zomers-wit-kant trend, maar dan casual. 

September 2016

© Belgische Monarchie

Terug naar school, lekker no nonsens in jeans met een truitje en zo te zien nieuwe sneakers. Net niet te zien: haar hippe tas, want op je bijna-vijftiende wil je natuurlijk niet meer dood worden gezien met een rugzak. 

Oktober 2016

© Belgische Monarchie

Portret van Elisabeths vijftiende verjaardag in wel erg veel neutrals, maar hoe leuk is haar blik? Binnenpretjes zijn altijd goed.

December 2016 

© Museum M

Bezoek aan Museum M in Leuven, in een geruite blouse en een leuk jasje, prima mix van casual chic en toch al een beetje volwassen. Girl got her fashion game on

December 2016

© Belgische Monarchie

Kerstwens van de Belgische royals, Elisabeth draagt hier feestelijk rood van Ba&Sh. Leuke lengte, leuk gestyled met haar moeder, Mona Lisa Smile – beeldig. 

Juni 2017

© Belgische Monarchie

Op pad met haar moeder naar een muziekconcours waagde de kroonprinses zich aan deze Maje combi. ’s Zomers, off-the-shoulder zonder dat het haar ongemakkelijk maakt, zeer veelbelovend! 

Lees ook: 

Openingsbeeld © Patrick van Katwijk / Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook