Kate is dol op Wimbledon

Wimbledon start weer bijna en nu heeft Kate haar liefde uitgesproken voor tennis in een nieuwe documentaire op de...

Lees ook

Wimbledon start weer bijna en nu heeft Kate haar liefde uitgesproken voor tennis in een nieuwe documentaire op de BBC.

Sue Barker: Our Wimbledon viert 90 jaar Wimbledon en volgt Sue Barker over de hele wereld in haar zoektocht naar wat nou zo bijzonder is aan Wimbledon. Kate Middleton is een echte tennisfan, ze speelt zelf en is regelmatig aanwezig bij de finales. In de documentaire zegt ze dat het kijken van Wimbledon bij het opgroeien hoorde. Ze vertelt ook dat ze, voordat ze in de royal family zat, uren in de rij stond om bij het tournament aanwezig te kunnen staan. Sinds ze met William is getrouwd, is dat natuurlijk wel anders: nu heeft ze een plekje in de Royal Box.

Ze vertelt ook dat ieder familielid zo zijn eigen favorieten had. “Mijn moeder is helemaal fan van Roger Federer”, vertelt Catherine. “Ik denk dat ze het niet erg vindt dat ik dat vertel en ik weet zeker dat hij het ook weet.” Zelf was de hertogin in haar jeugd fan van André Agassi en Pete Sampras. Maar ook Steffi Graf en Goran Ivanišević droeg ze een warm hart toe.

Ze beantwoordt ook de hamvraag waarom Wimbledon zo bijzonder is. “Het inspireert jonge mensen, inclusief mezelf. Altijd als Wimbledon op tv is, denk ik ‘ik kan dat ook’ en dan pak ik mijn racket. Helaas behaal ik niet dezelfde resultaten.”  

BRON: ROYAL CENTRAL

Laatste nieuws

Zie ook