Dochter prinses Anne in tranen om verlies paard

"Het breekt mijn hart om te moeten zeggen dat ik afscheid heb moeten nemen van mijn grootste vriend en het paard van mij...

Lees ook

“Het breekt mijn hart om te moeten zeggen dat ik afscheid heb moeten nemen van mijn grootste vriend en het paard van mijn leven, Toytown,” zo luidt het statement van Zara Tindall, de dochter van prinses Anne.

Zowel Anne als Zara’s leven draait vrijwel volledig om paarden. Zara omschreef Toytown als “de meest ongelofelijke atleet met het grootste hart, die mijn carrière heeft gemaakt. Ik ben intens dankbaar voor de geweldige tijd die we samen hebben gehad. Hij maakte deel uit van de familie, was een geweldig dier en een echte kampioen. Ik zal hem voor eeuwig missen.”

© Getty Images  

Zara Tindalls vader Mark Phillips vond de grote vos-ruin van onbekende afstamming als zevenjarige. Zara reed jarenlang wedstrijden met Toytown en won met hem individuele gouden medailles in Eventing bij de 2005 European Evening Kampioenschappen en de 2006 World Equestrian Games. Daarnaast wonnen ze samen teamgoud bij de Europese Kampioenschappen in 2005 en 2007. Ook Zara’s man Mike Tindall is erg aangeslagen: “Droevig om vaarwel te zeggen tegen de ‘big man’, hij is een groot deel van zijn leven bij ons geweest en heeft ons zo veel gebracht.”

© Getty Images  

Een blessure van het paard voorkwam dat Zara met hem kon meedoen aan de Olympisch Spelen in 2004 en 2008. In 2011 ging Toytown met pensioen, maar voor de Olympische Spelen van Londen in 2012 kwam hij nog een keer in actie: Zara en hij droegen de Olympische fakkel tijdens de estafette door het land. Zara heeft hem laten inslapen omdat hij ziek was. Toytown is 24 jaar geworden.  

Lees ook:

Openingsbeeld © Chris Jackson / Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook