Jarig! De mooiste foto’s van prinses Alexia (12)

Prinses Alexia wordt vandaag twaalf en viert dat in 'huiselijke kring'. Ze gaat gewoon naar school, al bestaan de laatst...

Lees ook

Prinses Alexia wordt vandaag twaalf en viert dat in ‘huiselijke kring’. Ze gaat gewoon naar school, al bestaan de laatste weken van groep acht in de praktijk vooral uit oefenen voor de musical.

Na de zomer gaat de tweede dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima naar het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag. Haar zus, prinses Amalia, zit daar ook op school. Ter ere van haar verjaardag: de junior fashionista van de Oranjes in 12 foto’s, voor elk jaar een. Van harte, Alexia! 

2005

© Marcel Antonisse / ANP

Prinses Alexia is hier een half jaar en slaapt bij toen nog kroonprinses Máxima terwijl jarige Amalia even een dansje doet. De dames waren samen in Argentinië om Amalia’s verjaardag met de Zorreguieta’s te vieren.

2006

© Marcel Antonisse / ANP

Groene Draeck, Muiden. Alexia is in opperbeste stemming voor de eerste zeiltocht van het jaar, Amalia lijkt van plan onheil te gaan uithalen en is verpakt als royal dobber. Adorable om verliefde royal ouders te zien.

2007

© ANP

Prinses Máxima komt hier haar kinderen prinses Amalia (l) en prinses Alexia ophalen. De twee prinsesjes waren de deur uit geslopen om op onderzoek uit te gaan. That’s our girls! De dames waren op paleis Het Loo ter gelegenheid van Willem-Alexanders veertigste verjaardag.

2008

© ANP

Zie hier de verhouding tussen de gezusters Oranje. Koningin-in-spé Amalia schikt zich keurig gekleed in de bakfiets en het fotomoment op de Horsten. Haar eerste reserve is vooralsnog totaal niet onder de indruk van haar smockjurkje, de bakfiets en het verzoek zich even te gedragen. Royal Peuter Power, anyone?   

2009

© RVD

Je zult maar een sassy oudere zus hebben en zelf een beetje verlegen zijn. Prinses Alexia hield op haar eerste schooldag op de Bloemcampschool in Wassenaar voor alle zekerheid de hand van haar moeder nog maar even vast. Zoals ze eerst ook die van Amalia niet los wenste te ↓ laten.

© Lex van Lieshout / ANP

Heel Nederland smolt een beetje van deze foto. 

2010

© Robin Utrecht / ANP

Rode wangen van de opwinding (of van de jetlag, daar willen we vanaf zijn). Alexia ontmoette met haar ouders en zussen schaatssters (v.l.n.r.) Laurine van Riessen, Annette Gerritsen en Margot Boer in het Holland Heineken House tijdens de Olympische Winterspelen in Vancouver

2011

© Marcel Antonisse / ANP

Amalia, Ariane en Alexia na de première van Fantasia The Musical. Love the dodelijke blik van Amalia, love het enthousiasme van Alexia die het duidelijk naar haar zin had gehad.

2012

© ANP

Bored! Ook voor echte paardenmeisjes is Jumping Amsterdam nog een hele zit. Máxima had er al een tijdschrift bij gepakt, prinses Alexia en prinses Ariane zitten het met frisse tegenzin uit.  

2013

© ANP

Prinses Alexia tijdens de abdicatie in de Vroedschapskamer (Mozeszaal) van het Koninklijk Paleis. Haar oma Beatrix was net afgetreden, haar vader Willem-Alexander net een paar minuten koning. En Alexia was nu tweede in de lijn van troonopvolging. En liep alsof ze zich daar van bewust was, #cool. 

2014

© Robin van Lonkhuijsen / ANP

Fotosessie Lech. Alexia en Ariane doen ontzettend hun best om wel/niet te vallen. Je kunt maar een zusje hebben om mee te keten op zo’n moment.

2015

© Remko de Waal / ANP

Koningin Máxima en prinses Alexia na afloop van de Grande Parade tijdens Koningsdag in Dordrecht. We hebben al eindeloos geweeklaagd over de beige dweil cape, maar Alexia kan ‘m hebben.

2016

© ANP

Iets zegt ons dat Alexia in 2016 de kunst van het selfies nemen meester was geworden. She was posing up a storm tijdens de fotosessie op de Horsten en dienst zich echt onmiddellijk als persoonlijk stylist van haar zussen op te werpen.

2017

© Mischa Schoemaker / ANP

Koningsdag in Tilburg. Ditmaal was prinses Ariane getroffen door de Vloek van de Beige Dweil en stond Alexia er totally cool bij. Letterlijk: ze begon de dag met een verstandig bruin vestje, maar als professioneel fashionista besloot ze dat het haar look ruïneerde, trok het uit en trotseerde de vrij frisse rondwandeling in haar blauwe jurk. Gun de jongedame een rode loper, ze is er klaar voor.  

Meer over prinses Alexia: 

Openingsbeeld © ANP

Laatste nieuws

Zie ook