Prins William inspecteert troepen, worstelt met muts

Zijn traditionele berenmuts was hoog en warm, zijn blik stond op serieus: prins William inspecteerde als Royal Colonel I...

Zijn traditionele berenmuts was hoog en warm, zijn blik stond op serieus: prins William inspecteerde als Royal Colonel Irish Guards de troepen. En trok daar heel wat rare gezichten bij.

Het was de eerste keer dat de hertog van Cambridge de Colonel’s Review voor zijn rekening nam, letterlijk als de prins op het witte paard. De Colonel’s Review kun je na de Major General’s Review zien als een tweede generale repetitie voor Trooping The Colour. Dat is de grote parade die aanstaande zaterdag wordt gehouden, ter ere van de verjaardag van de koningin, hoewel die in werkelijkheid op 21 april jarig is. De officiële zomerverjaardag wordt in Engeland al meer dan 260 jaar gevierd.

Kriebels 

© Eamon M. McCormack / Getty Images / Royal Watcher

Het langstrekken van de schier eindeloze regimenten bleek een hele zit te paard, zeker in een ceremonieel uniform met een topzware bontmuts van anderhalve kilo op het prinselijke hoofd. William deed zijn best, maar had wat menselijke momentjes, qua transpiratie en kriebels. 

Snikheet  

Ook Irish Guards mascotte Domhnall had het best een beetje warm tijdens de Colonel’s Review.

Generale repetitie

© The Army in London

Afgaand op de vlekkeloos verlopen Colonel’s Review komt het zaterdag helemaal goed met Trooping the Colour. Hierbij tonen militaire gardes (meer dan 1400 soldaten, 200 paarden en 400 muzikanten) in een parade een eerbetoon aan de koningin door middel van vlagvertoon en een defilé.

© The Army in London

Trooping the Colour, oftewel het paraderen (trooping) met het vaandel (colour) heeft plaats op de Horse Guards Parade, de grote binnenplaats op Horse Guards Road in Londen.

© The Army in London

Een deel van de koninklijke familie rijdt daar per koets of te paard naar toe in de stoet. De festiviteiten eindigen op Buckingham Palace met een RAF fly-past en een Windsor Wuif-moment op het balkon.

Lees ook: 

Openingsbeeld © Max Mumby / Getty Images

Laatste nieuws