Denemarken: prins Joachim wint Classic Race

Nerd Alert! Prins Joachim van Denemarken heeft de Classic Race Aarhus gewonnen en zelfs zijn moeder kwam kijken, hoe leu...

Lees ook

Nerd Alert! Prins Joachim van Denemarken heeft de Classic Race Aarhus gewonnen en zelfs zijn moeder kwam kijken, hoe leuk is dat?

Prins Joachim is de laatste jaren in de Deense royal hiërarchie behoorlijk gezakt, van eerste reserve tot zesde in de lijn van troonopvolging. Qua royal bezigheden doet hij zijn best, maar heeft nog niet zoiets kunnen vinden om zich in uit te leven, zoals bijvoorbeeld koningin Máxima met haar inclusive finance of prins Constantijn met zijn start-ups.

© BSR Agency

Kortom, zo’n man gun je minimaal privé een passie en voor Joachim is dat racen met klassieke oude auto’s. Zijne Koninklijke Hoogheid rijdt in een Ford Lotus Cortina uit 1965.

© BSR Agency

Dat zelfs zijn moedertje uitrukte om hem toe te juichen, zegt wel iets over hoe belangrijk deze hobby voor Joachim is.

© BSR Agency

Koningin Margrethe is normaal gesproken niet te porren voor dit soort uitjes, maar kwam ditmaal hoogstpersoonlijk de wagen van haar jongste zoon inspecteren én glunderend naar hem kijken.  

© BSR Agency

Drie van Joachims kinderen waren ook uitgerukt, hier zie je prinses Athena en prins Henrik die zich voor de race vermaakten met zeepkisten…

© BSR Agency

…onder het goedkeurend oog van hun oma, ook bekend als Hare Majesteit.

© BSR Agency

Prinses Marie schitterde door afwezigheid, wat jammer is want zo’n passende retrolook zou haar vast enig hebben gestaan. Congrats, prins Joach!

Lees ook:

Openingsbeeld © BSR Agency

Laatste nieuws

Zie ook