Op zoek naar een andere baan? Word sigaarsommelier

Er zijn mensen die professioneel carpoolen, dames en heren die geld verdienen met de uitspraak ‘ik zie nog liever...

Lees ook

Er zijn mensen die professioneel carpoolen, dames en heren die geld verdienen met de uitspraak ‘ik zie nog liever verf drogen’, struisvogel babysitters, professionele knuffelaars, mensen die als werk reizigers aanduwen in treinen en lui die voor geld komen huilen op je begrafenis. Nu is daar een leuk nieuw beroep bijgekomen: sigaarsommelier.

Weleens een sigaar aangestoken, maar is het bij een aantal keer proberen gebleven? Dan weet je waarschijnlijk nog niet zoveel over de merken, het knippen, aansteken en het (niet) inhaleren. Hierom zijn er steeds meer hotels en restaurants die sigaarspecialisten aannemen om advies te geven.

Er is zelfs een Tobacconist University in Princeton, New Jersey waar je binnenkort gecertificeerd sigaarsommelier kunt worden. Wanneer je deze opleiding hebt gedaan kun je advies geven over sigaren en welke soorten drank en spijs bij welke merken passen.

Volgens de huidige lichting sommeliers zijn sigaren net zo genuanceerd en veelzijdig als wijn. Giuseppe Reo, hoofd van de sigaren bij het Londense Wellesley hotel, zegt: “Het smaakprofiel verandert terwijl je rookt.” Hij raadt aan een bruisende rosé te combineren met een mildere Dominicaanse tabakssoort die bekend staat om zijn nootachtige smaak: “Wanneer een sigaar die rijke pistachenoten heeft, wil je daar een zoetje en bubbels bij om de cremerigheid van de tabak naar voren te laten komen.” Weten we dat ook weer.

BRON: PLAYBOY

Laatste nieuws

Zie ook