What?! Deze cocktail bevat gif van vogelspin

Ook een cocktail drinken kan voor de echte waaghalzen een heuse ervaring worden. De eigenaar van bar Luciferina in...

Lees ook

Ook een cocktail drinken kan voor de echte waaghalzen een heuse ervaring worden.

De eigenaar van bar Luciferina in Mexico Stad vroeg aan bartender Romeo Palomares om een cocktail te maken waarvan zijn gasten echt onder de indruk zouden zijn. Hierop vertrok Palomares naar de Mercado de Sonora oftewel, de schimmige heksenmarkt in Sonora. Hier tref je kruiden en drankjes aan die we bij de plaatselijke supermarkt in ieder geval met geen mogelijkheid kunnen krijgen. Door een verkoopster werd hij erop gewezen dat je het gif van de vogelspin kunt drinken zonder dat er gezondheidsgevaren mee gepaard gaan. Palomares was erover uit: dit hoort thuis in een cocktail.

Even later presenteerde hij de ”Aragog.” De cocktail is dus toepasselijk vernoemd naar de grote spin uit de Harry Potter boekenreeks. Naast gif bestaat de cocktail uit Mezcal (het neefje van tequila), pisco (likeur), cachaça (een Braziliaans neefje van rum) en mangosap.

Maar is het wel echt veilig om de Aragog te drinken? Verschillende mensen geven aan dat hun tong verdoofd raakte na het drinken en dat ze kramp en tintelingen in hun mond en keel kregen. Daarnaast maak je extra veel speeksel aan en kun je last krijgen van zware oogleden. Dit gevoel houdt ongeveer twee uur lang aan… Desondanks is het café in staat om 200 exemplaren per dag te verkopen. Zet maar op je bucketlist.

BRON: PLAYBOY 

Laatste nieuws

Zie ook