Prins Pavlos viert 50ste verjaardag met verhuizing

Pavlos van Griekenland viert vandaag zijn 50ste verjaardag. Niet in stijl in Londen, Florence of een van de andere chiqu...

Lees ook

Pavlos van Griekenland viert vandaag zijn 50ste verjaardag. Niet in stijl in Londen, Florence of een van de andere chique hotspots van het kroonprinselijk gezin, maar tussen de verhuisdozen in New York.

Het besluit om terug te keren naar de Verenigde Staten werd in de zomer van 2016 al genomen, sindsdien speurden ze er al naar huizen. Ze hebben een enorm appartement gekocht aan de Upper East Side aan Madison Avenue, ter hoogte van Central Park. Ze woonden toen ze net getrouwd waren ook al een tijdje in Manhattan met een buitenhuis in Connecticut. 

Manhattanite

De redenen voor de verhuizing zijn talrijk. Pavlos is mede-eigenaar van een investeringsfonds en kan overal werken. Marie-Chantal liep voor ze hem leerde kennen jaren als de ultieme Manhattanite rond op Fifth Avenue en is er destijds begonnen met haar kinderkledingketen die ze ook vanuit New York kan leiden. En hun twee oudste kinderen prinses Maria-Olympia en prins Constantine studeren inmiddels al een tijdje in Amerika. Marie-Chantal is er alvast klaar voor: ‘Ingepakt!’ schreef ze bij deze foto.

© Getty Images

Amerika lokt ook omdat hun middelste kind prins Achileas er na de zomer aan een studie wil beginnen. En de twee jongsten – Odysseus en Aristides – zijn avontuurlijke wereldburgers die overal thuis zijn. Het is bovendien dicht bij hun favoriete vakantieoord in de Bahama’s, waar ze een huis hebben. 

De belangrijkste reden voor de verhuizing – naast misschien het weer; deze foto is deze week in Londen genomen – is echter dat de Griekse basis daar vertrokken is. Pavlos en Marie-Chantal vestigden zich in 2003 om dichter bij koning Constantijn en koningin Anne-Marie van Griekenland te zijn, die destijds in Londen woonden. In die tijd was er nog vage hoop dat in Griekenland een constitutionele monarchie zou omarmen, zodat Pavlos koning zou kunnen worden. Maar inmiddels is duidelijk dat dit echt niet meer gaat gebeuren.

Caption

Constantijn en Anne-Marie (ze staat hier links) wonen inmiddels het grootste deel van het jaar als gewone burgers in Griekenland. En Pavlos heeft al heel jong zijn hele leven ingericht als dat van iemand die zijn eigen boontjes moet doppen: kroonprins is in zijn geval niet meer dan een eretitel. Niet bekend is wat ze met hun huis in Londen (met uitzicht op de Theems!) en hun buitenhuis Beale House in West-Sussex zullen doen.

Lees ook: 

Openingsbeeld © BSR Agency

Laatste nieuws

Zie ook