Protocol? Noorse prins Sverre heeft er lak aan

Je zou zeggen dat de parade op de Nationale Dag van Noorwegen wel belangrijk genoeg is om in de plooi te blijven. Zo nie...

Lees ook

Je zou zeggen dat de parade op de Nationale Dag van Noorwegen wel belangrijk genoeg is om in de plooi te blijven. Zo niet voor prins Sverre (11), die weer eens liet zien hoe boeiend hij het allemaal vond.

In tegenstelling tot zijn zus prinses Ingrid Alexandra (13), die momenteel in de fase zit dat ze alles #awkward vindt, heeft Sverre lak aan protocollen en wat er dan van hem verwacht wordt. Het is niet zozeer dat hij de zelfbeheersing niet heeft – als het echt moet, kan hij voorbeeldig zijn – maar meer dat hij gretig de grenzen op zoekt en intussen helemaal zichzelf blijft. Zoals hier: ‘En omhoog met die handjes!’ Een bloemlezing in Sverre-momentjes die stiekem best grappig zijn. 

Hou je niet in, joh

© PPE Agency / Nieboer

Prins Sverre is geen ochtendmens, zoveel is duidelijk. Na zijn korte, geanimeerde opleving volgend een hartstochtelijke gaap…

© Getty Images

… en stak hij stiekem even zijn tong uit om te laten merken wat hij van dit wuifmomentje vond.

© Getty Images

In 2015 viel Nationale Dag ook al te vroeg voor de jongeman. Hij gaapte hartstochtelijk ten overstaande van de paradelopers die toch echt úren eerder hadden moeten opstaan dan hij. 

Blues Siblings

© BSR Agency

Dus, je opa zit 25 jaar in het vak – boeie. Sverre en zijn zus Ingrid voeren hier hun beste Blues Siblings act op. Sverre is chagrijnig omdat hij zich verveelt, Ingrid is cranky omdat hij gewone kleren aan mocht en zij zich in klederdracht moest hullen. En dan kun je dreigen, smeken en soebatten bij dit stel, ze blijven onwrikbaar in hun ik-doe-dit-voor-júllie-houding naar hun ouders. Héérlijk. 

Wat flikt hij nu weer?

© BSR Agency

Als je je afvraagt waarom kroonprinses Mette-Marit hier zo zorgelijk naar haar zoon blikt, moet je even het filmpje hieronder bekijken. Het is een meesterwerk in een pre-pubercomplot, waarbij Sverre, al dan niet opgehitst door zijn nichtjes en zijn zus (weddenschapje?), er razendsnel een paar dabs tussen gooit.

Let ook vooral op stoïcijnse koningin Sonja en Harald die alles meekrijgen, maar als ijzeren heinen voor zich uit blijven kijken, want je bent royal of je bent het niet. Sverre lijkt ons een jongeman aan wie we nog veel plezier gaan beleven, de komende jaren. 

Lees ook

Openingsbeeld © PPE Agency / Nieboer

Laatste nieuws

Zie ook