Dit is de echte achternaam van het Britse koningshuis

Ondanks dat het bij een koningshuis vooral om je titel draait, hebben ook zij uiteraard een achternaam. In Nederland noe...

Lees ook

Ondanks dat het bij een koningshuis vooral om je titel draait, hebben ook zij uiteraard een achternaam. In Nederland noemen we het koningshuis steevast ‘van Oranje-Nassau’, maar hoe zit het eigenlijk bij het Britse koningshuis?

Net zoals in Nederland draait het ook bij hen vooral om titels, en wordt hun achternaam nog maar nauwelijks gebruikt. Waar de koninklijke familie eerst nog de Duits-klinkende achternaam Saksen-Coburg-Gotha had, werd dit in 1917 veranderd naar Windsor.

Mountbatten

Toch geldt de naam Windsor alleen voor de huidige koningin Elizabeth en haar vier kinderen, aangezien haar andere nakomelingen de naam Mountbatten-Windsor kregen. Zij kregen namelijk ook de achternaam van haar man prins Philip. Ook kan de naam bij het aftreden van Elizabeth opnieuw veranderd worden. Mocht prins Charles op de troon komen, zou hij er zo maar voor kunnen kiezen om afstand te nemen van de naam Windsor en de koninklijke familie de naam Mountbatten te laten houden.

Lees ook:

Beeld: Getty 

Laatste nieuws

Zie ook