Dolly Parton schiet slachtoffers van bosbranden Tennessee opnieuw te hulp

Dolly Parton draagt de bewoners van Tennessee een warm hart toe. De zangeres zag er 71 jaar geleden het levenslicht ...

Lees ook

Dolly Parton draagt de bewoners van Tennessee een warm hart toe. De zangeres zag er 71 jaar geleden het levenslicht en is nog steeds erg betrokken bij het gebied. Na de grote bosbranden van vorig jaar zet de zangeres zich in voor alle bewoners, waarvoor ze diep in de buidel tast.

Naast dat de enorme vuurzee het leven van veertien mensen heeft gekost, zagen honderden inwoners hun huis in rook opgaan. De zangeres kon de schade die de enorme bosbranden hadden aangericht niet verkroppen en besloot zich voor de slachtoffers in te zetten. Zo maakte ze eerder al bekend dat elk getroffen gezin 1000 dollar per maand krijgt, ter ondersteuning van hun levensonderhoud. “De beste manier om deze mensen te helpen, is door hun leven weer op de rit te krijgen.”

Inzamelingsactie 

Maar daar laat Dolly het niet bij. Via haar eigen Dollywood Foundation besloot ze nog een extra gift te doen. “De 5000 dollar is een extraatje. We beloofden zes maanden voor jullie te zorgen en er bleef nog geld over.” Naast Dolly doneerden ook Taylor Swift en Paul Simon enorm hoge bedragen. Ondanks de gulle giften is dit nog niet het einde van Dolly’s inzamelingsactie. De zangeres hoopt namelijk nog drie miljoen dollar op te halen, zodat de slachtoffers hun huizen kunnen herbouwen, werk kunnen vinden en psychologische begeleiding kunnen krijgen.

Lees ook:

Beeld: ANP | Bron: RTL

 

 

Laatste nieuws

Zie ook