5x zo krijg je sneller bruine benen deze zomer

Het mooie weer komt eraan en dat betekent dat je binnenkort weer rokjes, jurkjes en korte broekjes aan kunt doen. Daar h...

Lees ook

Het mooie weer komt eraan en dat betekent dat je binnenkort weer rokjes, jurkjes en korte broekjes aan kunt doen. Daar horen natuurlijk geen witte benen bij! Worden jouw benen niet zo snel bruin als de rest van je lichaam? Dan kun je daar vanaf nu iets aan doen! Wij noemen de vijf belangrijkste punten even voor je op. 

1. Water 

Op het water word je sneller bruin dan op het land. Al drijvend op je luchtbedje vang je door de weerspiegeling van het water meer zonnestralen, waardoor je sneller bruin wordt. Smeer je echter wel goed in als je het water op gaat, want je verbrandt daardoor ook extra snel. 

2. Scrubben 

Ga je zonnen? Voorzie dan je benen van een extra goede scrub-sessie. Doordat je de dode huidcellen weg scrubt, kan de zon beter bij je huid komen en word je ook egaler bruin. 

3. Eet wortelen, zoete aardappelen en tomaten

Door veel caroteen te eten, zoals in deze voedingsmiddelen, komt dat bruine kleurtje sneller op gang. 

4. Gun het even de tijd

Ga niet als een gek liggen bakken en braden in de volle zon, want dat is absoluut niet goed voor je huid. Bouw het kleurtje rustig op voor het meeste en langste effect. En vergeet vooral niet om je goed in te smeren, want ook dan krijg je een langdurige kleur en is het minder schadelijk voor je huid. 

5. Aftersun

Aftersun kan je gebruinde huid helpen om niet te vervellen, waardoor je langer je kleurtje vasthoudt. 

BRON: HAPPY IN SHAPE

Laatste nieuws

Zie ook